Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)

...
Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)
Коментари Харесай

Кирьос изхвърли Циципас от Уимбълдън в скандален мач

Ник Кирьос надделя Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) в най-интересния мач от деня на " Уимбълдън ". Австралиецът записа четвърти триумф в петия си дуел против гърка като този бе и първи в шампионат от Големия шлем. Двамата прекараха 3,17 ч.

Както се очакваше, конфликтът бе придружен от доста страсти и от двамата, кавги, апели за дисквалификация, наказателни точки, удари в тялото и липса на привет след дуела.

При тъждество в сетовете пристигна и най-дискусионният миг в дуела. Изнервеният Циципас удари топката със мощ в посока на трибуните и тя мина доста покрай няколко фенове. Австралиецът изиска диалог със супервайзора, пред който настоя за дисквалифицирането на противника си, давайки за образец и случилото се с Новак Джокович на US Open 2020.

В четвъртия сет напрежение още веднъж взе връх. Гъркът измъкна откриващия гейм, в който отрази четири брейкбола, след което още два за 4-3. В идващите минути проблемите бяха за австралиеца. Той отрази четири благоприятни условия за пробив, измежду които и сетбол при 4:5. Стигна се до нов тайбрек, в който и двамата действаха доста точно, само че в последна сметка смелата игра на Кирьос му донесе триумф при втория мачбол за 9-7. На мрежата двамата по този начин и не се поздравиха.

Рафаел Надал също е в четвъртия кръг след 6:1, 6:2, 6:4 над Лоренцо Сонего. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем не позволи никакви съмнения, за разлика от мачовете с Франсиско Серундоло и Ричардас Беранкис, когато загуби по един сет.

Матадора стартира решително и нито за момент не остави подозрения в превъзходството си. Италианецът беше изцяло безсилен в първите два сета и чак в третия оказа известна опозиция, само че опитът и класата на Надал му помогнаха да затвори дуела за малко повече от два часа.

22-кратният първенец на Големия шлем за 10-и път ще играе във втората седмица на третия за годината шампионат от Големия шлем. Испанецът съумя за 20-и следващ път да прескочи първата седмица на Мейджър конкуренция. Последният път, когато не съумя да го направи, беше на " Ролан Гарос " през 2016, където се отдръпна заради травма. Следващият му противник ще бъде Ботик ван де Зандслхулп. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР