Ник Кирьос имаше определено имаше какво да каже за Стефанос

...
Ник Кирьос имаше определено имаше какво да каже за Стефанос
Коментари Харесай

Кирьос: Аз съм сред най-обичаните играчи, а Циципас не е


Ник Кирьос имаше несъмнено имаше какво да каже за Стефанос Циципас след вчерашния конфликт посред им. По време на мача сред двамата на няколко пъти прехвърчаха искри, като австралиецът насотяваше съперникът му да бъде дисквалифициран поради това, че изпрати топка към феновете. След дуела Циципас съобщи, че австралиецът непрекъснато прави циркове на корта, както и че държанието му е тормоз по отношение на съперниците. Световният №40 обаче имаше своя версия за случилото се.

„Мачът беше много трагичен. Нивото на играта беше доста високо, като изключим някои неща, които се случиха. Много съм благополучен, че още веднъж доближих до втората седмица на Уимбълдън. Упоритата работа и методът, по който играя от началото на сезона на трева, се отплащат“ – съобщи международният №40.

Колоритният австралиец реагира с усмивка, когато научи за думите на Стефанос Циципас по собствен адрес. Гръцкият тенисист съобщи, че държанието на Кирьос е форма на тормоз и го назова „преследвач“.

„Не знам какво да кажа. Не съм сигурен по какъв тъкмо метод съм го тормозил. Той беше този, който опита да ме улучи с топка, като напрви същото и с един от феновете. Аз не направих нищо. С изключение на няколко пререкания със съдията, не демонстрирах пренебрежение към Стефанос по никакъв начин“.

„Аз също бих бил сърдит, в случай че изгубя от някого в две следващи седмици. Вероятно преди да приказва, би трябвало да откри метод да ме победи. Учудих се, че Стефанос към момента беше на корта, откакто улучи фен. Ако аз бях нан егово място, сигурно щяха да ме дисквалифицират. Не знам какво неправилно съм направил. Не мисля, че демонстиррах експанзия по отношение на него. Очевдино това, че за следващ път загуби от мен, го е ядосало. Официално мога да кажа, че в никакъв случай до момента не съм имал такова здрависване след мач през живота си. Винаги съм гледал индивида насреща в очите и съм казвал „Поздравления, беше по-добър“.

Кирьос на няколко пъти бе преудпреден за държанието си в хода на мача, само че не счита, че би трябвало да се извинява за нещо.

„Ще ме глобят, тъй че за какво да се оправдавам? Винаги ме глобяват. Любопитно ми е да видя каква сума ще ми вземат през днешния ден. Стефанос беше индивидът, който правеше цирковете. Чувствам се отлично физически и съм подготвен да играя когато и да е. Ако се пробва да сложи фокуса върху мен, значи има съществени проблеми. Аз съм един от най-обичаните играчи в съблекалнята, до момента в който той не е. Изглежда много мекушаво от негова страна да споделя, че съм го тормозил. Двамата с него не сме идентични. Ако случки като тези оказват въздействие върху него, значи това му пречи да се развива“.

На въпроса какво би споделил на хората, които го подлагат на критика, австралиецът отговори „Те не ме интересуват. Сега ще им се наложи да ме гледат на осминафинал на Уимбълдън. Освен това тази седмица завоювах много сериозна сума, тъй че в действителност не ми пука какво приказват. Вярно е, че неналичието на неизменност е измежду минусите ми. Не успявах да показвам най-хубавия си тенис в толкоз нескончаем интервал от мачове, колкото ми се искаше, въпреки че определео го направих против Циципас“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР