Ник Кирьос и Франсис Тиафо са двама от най-колоритните състезатели

...
Ник Кирьос и Франсис Тиафо са двама от най-колоритните състезатели
Коментари Харесай

Шоу от друга планета: Ник Кирьос спаси 5 мачбола и е на 1/2-финал във Вашингтон!

Ник Кирьос и Франсис Тиафо са двама от най-колоритните състезатели в ATP Тура и предпоставките бяха да ни дарят със ужасно шоу в полуфиналния им конфликт от шампионата във Вашингтон. Те пък изцяло надминаха и най-смелите фантазии на феновете, тъй като наблюдавахме един дуел изпълнен със спиращ дъха тенис, както и драма, която мъчно би могла да бъде понесена от околните на тенисистите. В последна сметка финалистът от Уимбълдън осъществя необикновен поврат, спасявайки цели пет мачбола и заслужи мястото си на полуфиналите, където ще премери сили с Микаел Имер - 6:7(5) 7:6(12) 6:2.

Очакванията за шоу се сбъднаха още от началните минути, като виждахме голям брой ексцентрични отигравания от двете страни на мрежата. Тиафо се опитваше по всякакъв начин да разбие ритъма на Кирьос и постоянно прибягваше до къси топки, с които привикваше противника си напред, а след това постоянно успяваше да го размине. Вариацията на американеца му оказа помощ да доближи до три следващи брейкбола в осмия гейм, но първото подаване на канбереца се задейства и закономерно се стигна до тайбрек. Там някогашният първенец поведе с 5:2 точки, само че позволи непредвиден спад и не завоюва нито точка повече до края на сета.

Втората част още веднъж преминаваше с превъзходство на сервиращите, единствено че забавните разигравания още веднъж не липсваха и двамата постоянно се надхитряха наоколо до мрежата. В едни миг като че ли играчите като че ли се надпреварваха в това да измислят по-оригинален удар и виждахме осъществявания, чието съществуване нормално е необичайност на тенис корта. Пробивите обаче продължаваха да липсват и пристигна ред на нов тайбрек. В него отново ранната преднина беше за австралиеца, само че преимуществото му бързо беше заличено.

Последва серия от пропуснати мачболи за локалния любим, който продължаваше да работи с голямо ентусиазъм и за пръв път получи опция да постави точка на разногласието, когато има началния удар. Тогава някогашният номер 13 реализира един от най-хубавите си ретури в мача, откъдето потегли неговия поврат и имахме тъждество в сетовете, откакто Ник беше отразил цели пет точки за спечелването на срещата.

Десетият подложен по този начин и не можа да се възвърне от пропуснатия късмет да завърши конфликта в поредни елементи и самодейността напълно отиде на страната на Кирьос. Бившият първенец осъществя първи брейк в мача, а след това откри метод да отмъкне още един път съперниковото подаване и осъществя една от най-сладките си победи в миналото.

What. A. Match.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР