Ник Кирьос и Фабио Фонини са две от най-непредвидимите тенисисти

...
Ник Кирьос и Фабио Фонини са две от най-непредвидимите тенисисти
Коментари Харесай

Еднопосочен трафик: Кирьос не остави шансове на Фонини в дербито на лудите глави

Ник Кирьос и Фабио Фонини са две от най-непредвидимите тенисисти в професионалния Тур, заради което конфликтите посред им постоянно са предстоящи с голям интерес. Днес обаче срещата им от третия кръг на Мастърса в Маями не съумя да оправдае упованията, защото равнището на италианеца бе надалеч от неговото най-хубаво и без каквито и да било усложнения международният №102 доближи до крайната победа след крайното 6:2 6:4. Така той си обезпечи присъединяване в осминафиналната фаза на конкуренцията, където му следва конфликт с спечелилия от мача сред Яник Синер и Пабло Кареньо Буста.

Двубоят започва по призрачен метод за италианеца, който позволи цели 3 двойни неточности в откриващото си подаване, и напълно скоро първият пробив в срещата стана факт. Неточностите от двете страни на корта изобилстваха, само че това не пречеше на Кирьос да поддържа задатъка си, защото сервисът му работеше безотказно и не позволяваше на Фонини даже да влезе в разиграване. Хаотичната игра на някогашния №9 и неговите плитки удари постоянно създаваха предпоставки за офанзива от страна на канбереца, който съумя да се възползва от неналичието на централизация на противника си, с цел да осъществя нов брейк, с който предреши изхода на дебютния сет в своя изгода.

С началото на втората част Фонини доста стабилизира представянето си, изостряйки ударите си и свеждайки грешките до най-малко. Колкото повече напредваше времето, толкоз по-вълнуващи замени на удари наблюдавахме, защото италианецът към този момент се усещаше доста по-комфортно на корта и зрелищните отигравания от неговата ракета не спираха да се множат. Подемът в играта на международния №34 обаче бе париран от няколко ослепително извършени акции на Кирьос, който завоюва 12 от последните 13 точки в мача и с късен пробив в деветия гейм си подсигурява мястото измежду най-хубавите 16 в шампионата.

Thriving in the chaos
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР