Ник Кирьос е играчът с най-много победи в хода на

...
Ник Кирьос е играчът с най-много победи в хода на
Коментари Харесай

Кирьос след класирането си на финал: Въобще не спах; искам мачът да започне веднага

Ник Кирьос е играчът с най-вече победи в хода на тревния сезон и най-сетне е на път да да оползотвори големия си капацитет, откакто се класира за финала на Уимбълдън. Австралиецът трябваше през днешния ден да премери сили с Рафаел Надал за място в разногласието за трофея, единствено че Матадора получи 7-милиметрово скъсване на коремен мускул и по този начин някогашният номер 13 е единствено на една победа от спечелването на дебютната си " мейджър " купа, а ето какви бяха неговите страсти от въпросната вест:

За отказването на Надал:

- Цялата ми сила беше ориентирана към идния мач с Надал. Мислех си по какъв начин би могъл да упорствувам тактически и прехвърлях всевъзможни разновидности в главата си. Не ми се искаше да се класирам за финала по сходен метод и скърбя за случилото се с Рафа. Той е най-борбеният играч въобще в международния спорт, като несъмнено не му е било елементарно да вземе сходно решение, тъй като сигурно е желал да завоюва четири трофеи от Шлема в една и съща година. Пожелавам му да се възвърне по допустимо най-бързия метод.

За възприятието да бъде финалист на Уимбълдън:

- Никога не съм си мислел, че ще доближи до край в шампионат от Големия шлем. Чувствам се извънредно горделив със себе си. Успях да дремя единствено един час през нощта, защото бях необикновено превъзбуден. Имаше голямо неспокойствие у мен и си представях по какъв начин играя във финала и спечелвам купата. Още занапред изпитвам сериозна доза раздразнителност, а нормално съм ваксиниран към това възприятие. В момента съм като едно голямо енергийно кълбо. Сега просто желая да изляза на подготвителния корт, с цел да ударя няколко топки. Вече жадувам този край да стартира. Нямам самообладание за него.

За връзките му с Джокович:

- Напоследък оформихме някакъв тип другарство, което е необичайно. Знаете, че известно време не таяхме изключително положителни усещам един към различен. Това обаче беше за положителното на спорта, тъй като медиите създаваха огромна еуфория към нашите срещи и ползата към тях беше голям. Мисля, че бях единственият състезател, който се застъпи за него по толкоз открит метод, когато се разиграха драмите на Аустрелиън Оупън. Смятам, че тъкмо в такива обстановки човек печели или губи уважението на някого. Случващото се на тенис корта е несъществено, в случай че го съпоставим с същински сложна обстановка в персонален проект, при която получаваш дадена поддръжка.

За рецензиите от страна на Пат Кеш към него:

- Лейтън Хюит е единствената австралийска легенда, чиято поддръжка съм имал постоянно. Той е капитан на тима ни за Купа " Дейвис " и знае, че върша нещата по личния си метод. Голяма част от австралийските играчи не са се държали по никакъв начин добре с мен през годините. Не чувствам никаква поддръжка от тяхна страна и съм нещо като аскет в нашата общественост. Трудно ми е да чета сходни неща за себе си, щом са изказани от мои сънародници. Жалко е, защото аз бих бил извънредно благополучен, в случай че на мое място стоеше някой всред Де Минор, Кокинакис или Томпсън. Представям си по какъв начин ще седна пред тв приемника с пиво в ръка и ще викам като вманиачен.

Източник: ESPN

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР