Ник Фоулс даде петярдов пас към Зак Ърц, който направи

...
Ник Фоулс даде петярдов пас към Зак Ърц, който направи
Коментари Харесай

Филаделфия излезе победители в шоуто и драмата на Супербоул

Ник Фоулс даде петярдов пас към Зак Ърц, който направи тъчдаун 2:21 минути преди края и Филаделия Ийгълс завоюва Супербоул за първи път в историята си, откакто се наложи над миналогодишния първенец Ню Инглънд Пейтриътс с 41:33. Преди мача „ орлите “ бяха посочени за новобранец в 52-ото издание на Супербоул.

Рекордният за историята на НФЛ мач от позиция на общо преодолени ярдове по-късно беше решен от играта в отбрана на Брендън Грейм против Том Брейди. След това новобранецът Дерек Барнет завоюва топката, с цел да може Джейк Елиът да вкара с крайник и да попречи на Пейтриътс да създадат късен поврат в мача.

Срещата протече трагично, като Филаделфия в един миг загуби задатък от 12 точки, с цел да стигне до триумфа. Вечерта беше невероятна за куотърбека Ник Фоулс, който хвърли пасове от 373 ярда и три тъчдауна. 29-годишният Фоулс стана първият състезател в историята на Супербоул, който в един мач хвърля и хваща пас за тъчдаун.

Ник Фоулс освен беше определен за Най-полезен състезател във финала на НФЛ, само че и стана първият авариен куотърбек от 2001 година насам, който печели Супербоул. Така Филаделфия завоюва четвъртата си купа на НФЛ, само че една първият Супербоул.

Ню Инглънд Пейтриътс освен не съумя да отбрани купата си от предходната година, само че и пропусна шанса да се изравни с Питсбърг Стийлърс с по шест трофеи от Супербоул. Треньорът на „ патриотите “ Бил Беличик и куотърбекът на отбора Том Брейди за осми път участваха на Супербоул, което е връх измежду треньорите и куотърбеците в историята на НФЛ. Те имат по пет извоювани и три изгубени борби за трофея „ Винс Ломбарди “.

Срещу Филаделфия Том Брейди сложи връх на НФЛ по преодолени ярдове с пас – 505, само че това не оказа помощ на Ню Инглънд да завоюва Супербоул. Двата отбора усъвършенстваха най-хубавото достижение по общо преодолени ярдове в нахлуване – 1151. Предишният връх беше от 929 ярда и подложен на Супербоул през 1988 година, когато Вашингтон Редскинс побеждава Денвър Бронкос с 42:10.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР