Нигерийският национален селекционер Гернот Рор обвини част от репортерите, отразяващи

...
Нигерийският национален селекционер Гернот Рор обвини част от репортерите, отразяващи
Коментари Харесай

Гернот Рор обивни нигерийски журналисти в липса на етика

Нигерийският народен селекционер Гернот Рор упрекна част от репортерите, отразяващи подготовката на отбора за международното състезание, в липса на нравственос и публикуването на погрешни информации. " Уважавам безпределно нигерийските публицисти, с които построих положителни връзки през последните две години, в които съм треньор на този прелестен тим. Срещнах страхотни хора в медиите и те ми помогнаха с хрумвания и оферти, само че както във всяка специалност, по този начин и в публицистиката има няколко гнили ябълки. Примерно, някой разгласява информация, че капитаните Джон Оби Микел и Ожени Онази са в спор и са основали лични групички в лагера. Това е надалеч от истината ", стартира той.
Coach Gernot Rohr.
“This game shows we still have a lot of work to do to be ready for the World Cup. We have to make the best use of the 2 weeks left before our first game in Russia. It’s time to focus..no distractions.”#SoarSuperEagles #Team9jaStrong. pic.twitter.com/vubxa6qOCs
— Super Eagles (@NGSuperEagles) June 2, 2018

" Преди дни пък различен кореспондент съобщи, че съм взел пари, с цел да включа някои играчи в тима. Ние сме тук, с цел да накараме страната да се гордее с нас, а някакъв човек си измисля неистини ", продължи Рор. Германският експерт изясни в изявление за Ди Велт, че някои нигерийски публицисти одобряват дарове от играчи и сътрудници, а за признателност пишат публикации в тяхна изгода.
" Често се следи липса на професионализъм. Някои футболисти и техни представители имат навика да вършат дарове на публицисти, които пък подлагат под напън треньорите. Например, в случай че желаят да пробутат някого до националния тим. В Нигерия има доста разнообразни медии, само че не всички са съществени ", добави германецът. От Нигерийската футболна федерация (НФФ) реагираха незабавно.

" Членовете на НФФ и Гернот Рор почитат медиите и не биха отправяли уронващи престижа им мнения. Говорих с него и той подсигурява пред мен, че не е упреквал нигерийски публицисти в корупция. Разбира се, той удостовери, че е споделил, че някои публицисти се държат като сътрудници и слагат напрегнат него и щаба му, с цел да включат даден състезател в състава за международното състезание ", съобщи президентът на НФФ Амаджу Пиник. " Гернот Роро не е споменавал думата корупция в изявлението ", акцентира той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР