Нигерийските авиопревозвачи преустановиха полетите си от вчера (9 май), поради

...
Нигерийските авиопревозвачи преустановиха полетите си от вчера (9 май), поради
Коментари Харесай

Нигерия спря полетите заради скъпото гориво

Нигерийските авиопревозвачи преустановиха полетите си от през вчерашния ден (9 май), заради внезапно нарастване на цените на горивата.

Това оповестява локалният вестник Vanguard, базирайки се на изказване на самолетните компании на страната, представен от Прайм.

„ Нигерийските въздушни превозвачи осведомят със страдание необятната общност, че самолетните компании в страната преустановят полетите в цялата страна от 9 май 2022 година за неопределен срок “, се споделя в изказването.

В известието, оповестено от вестника, се показва, че цената на авиационното гориво за последните седмици се е нараснала над 3 пъти - от 190 на 700 нигерийски найри за литър, т.ее от към $0,45 на към $1,70.

Въпреки ограниченията на държавното управление в Нигерия, цените на горивата не престават да се повишават, оказвайки напън върху „ финансовата жизненост “ на самолетните компании, се споделя още в изказването на авиопревозвачите.

Нигерия създава 1,4 милиона барела недопечен нефт дневно, само че преработва малко. Страната съвсем напълно зависи от вноса на горива, което прави вътрешния пазар уязвим.

Високите цени на горивата провокираха продължителни спирания на тока през последните седмици.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР