Нигерийка, която написала онлайн отзив за кутия доматено пюре, е

...
Нигерийка, която написала онлайн отзив за кутия доматено пюре, е
Коментари Харесай

Нигерийка я грози затвор заради онлайн отзив за кутия доматено пюре

Нигерийка, която написала онлайн отзвук за кутия доматено пюре, е изправена пред присъда, откакто производителят я обвинил, че е направила " злонамерено изказване ", което е навредило на бизнеса му.

Чиома Околи, 39-годишна предприемачка от Лагос, е преследвана и съдена в цивилен съд за хипотетично нарушение на законите на страната за киберпрестъпления, при положение, който е обхванал западноафриканската страна и е провокирал митинги на локалните поданици, които считат, че тя е преследвана за практикуване на правото си на независимост на словото.

Какво сподели тя?

Околи, малък вносител на детски дрехи, съобщи пред CNN , че на 17 септември е помолила 18 000 свои почитатели във Фейсбук да споделят мнението си за доматеното пюре, което е купила вместо нормалните си марки, като е споделила, че го намира за прекомерно сладко.

Постът ѝ, съпроводен от фотография на отворена кутия от доматения микс Nagiko, създаден от локалната компания Erisco Foods Limited, провокира разнообразни реакции от страна на коментаторите, един от които отговори: " Спрете да разваляте продукта на брат ми. Ако (ви) не ви харесва, използвайте различен, в сравнение с да го изнасяте в обществените мрежи или да се обаждате на службата за обслужване на клиенти ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР