Нигерия стана първият отбор, който се класира за осминафиналите за

...
Нигерия стана първият отбор, който се класира за осминафиналите за
Коментари Харесай

Нигерия е на 1/8-финал в турнира за Купата на Африка

Нигерия стана първият тим, който се класира за осминафиналите за Купата на Африканските народи, откакто победи Гвинея с 1:0 в група В на шампионата. Това стана факт, откакто нигерийците завоюваха втора победа и имат към този момент 6 точки, до момента в който след тях Мадагаскар и Гвинея имат по 1.

В група А Уганда и Зимбабве приключиха 1:1, като за угандийците това значи първо място в потока най-малко за момента с 4 точки. За Зимбабве точката е първа от два мача. Централният бранител на Нигерия Кенет Омеруо вкара единственото попадение в мача с Гвинея, откакто засече топката при центриране на Моузес Саймън от корнер. Предишната им победа отново беше с 1:0 над дебютанта Бурунди.

В съпоставяне с предходния мач селекционерът Гернот Рор направи пет промени и пусна по крилата Ахмед Муса от ляво и Саймън от дясно. Промяната си пролича незабавно, изключително с включването на Саймън.

Първото полувреме мина в леко безгрижно движение, само че след почивката Алекс Айоби незабавно заплаши вратаря на Гвинея Ибрахим Коне с два рискови изстрела. Вратарят се оправи още един път ослепително след час игра, като извади над гредата отлично изпълнен свободен удар от Огенекаро Етебо.

Звездата на гвинейците Наби Кейта изигра първата си среща след лекуването на аддукторен проблем, само че откакто получи няколко удара от бранителите, напусна терена в 70-ата минута. И единствено три минути по-късно отборът му инкасира единствения гол./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР