Нигер се оттегля от споразумението си за военно сътрудничество със

...
Нигер се оттегля от споразумението си за военно сътрудничество със
Коментари Харесай

Нигер сложи край на военното сътрудничество със САЩ

Нигер се отдръпва от съглашението си за военно съдействие със Съединени американски щати и подрежда на към 1000 американски военнослужещи да изоставен страната.

Отмяната на съглашението за съдействие в защитата на процедура поставя завършек на наличието на 1 000 -та американски военни на територията на страната с население от 25 милиона души.

Според " Ню Йорк таймс " в събота военният представител на Нигер полковник Амаду Абдрамане е декларирал посредством националната телевизия, че " американското наличие на територията на Република Нигер е нелегално " и нарушава всички конституционни и демократични правила с наличието на непозната войска на неговата територия.

От Пентагона споделят, че това е ненадейно решение, откакто предходната седмица делегация от Вашингтон е имала среща с представители на хунтата известна като Национален съвет за Защита на родината (CNSP).

Според зам.-говорителката на Пентагона Сабрина Сингх в диалозите американските представители са изразили опасенията си по отношение на връзките на Нигер с Русия и Иран.

За американските интервенции в африканския район Сахел е изключително значима откритата преди 6 години военновъздушна база за ръководство на дронове в Агадез на стойност 110 милиона $. Служители от администрацията на Байдън не престават да работят посредством дипломатически канали, с цел да търсят уточнения за дейностите на режима.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР