Ние ясно заявихме, че това, което правим е дадем кредит

...
Ние ясно заявихме, че това, което правим е дадем кредит
Коментари Харесай

Деница Сачева: Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри

„ Ние ясно декларирахме, че това, което вършим е дадем заем на време и да рестартираме парламентарната република. Това са задачите от поддръжката ни към това държавно управление. Ще има отлив на гласоподаватели от двете обединения. Със сигурност политическа цена ще бъде платена. Важно е какви ще се резултатите на държавното управление “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ националният представител от Деница Сачева.

„ Подкрепа от Движение за права и свободи за държавно управление не е търсена и не е давана. Движение за права и свободи е взела участие единствено в диалози за конституционна промяна. Те са показали собствен план. Ние имаме промени, както и „ Демократична България “. През ноември 2021 година президентът също говореше за промени в Конституцията “, добави тя.

Той дружно с Мустафа Карадайъ бяха единствените от Движение за права и свободи, които поддържаха кабинета ''Денков-Габриел''

„ Не желая да проучвам дейностите на президента. Прави усещане, че той не умее да носи отговорност. Демонстрациите на пренебрежение към парламентарната република не приказват добре за него “, сподели още Сачева.

„ В изявлението си аз не скрих това че доста от моите сътрудници ще поддържат с спорни усеща това държавно управление, само че ние сме уверени в това че би трябвало да има постоянно държавно управление “.

Държавният глава сподели, че водачите на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България са предали своите гласоподаватели и даже националния интерес

„ Гласуването през вчерашния ден беше България да има постоянно държавно управление, да не вървим на шести предварителни избори, да се даде заем на време на този парламент да свърши работа “, добави тя.

„ Няма да подкрепим да пада имунитет, на който и да е депутат, до момента в който не завършат промените  в правосъдната система и конституционните промени. Трябва да има гаранция, че народните представители ще гласоподават независимо и без терзания от напън. Комисия в Народно събрание ще излезе с решение за имунитетите “, акцентира представителят на ГЕРБ-СДС.

Първият мандат

„ Името на Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с сектор районно развиване. Гроздан Караджов бе обсъждан за транспортен министър. Това не бяха контрактувани позиции, а водени диалози. Не сме подписвали документи, само че сме разговаряли. Слави Трифонов даде изказване за поддръжка на първия мандат с ясни причини “, изясни Сачева.

Когато стане потребност гумата да влезе в приложимост, наблюдавайте по какъв начин ще се развие обстановката, добави той

Според нея прокуратурата по-рано е трябвало да работи по отношение на декларацията за поданството на Кирил Петков преди да бъде назначен от президента за длъжностен министър на стопанската система.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР