Ние винаги сме отворени за разговори, но вчера ни учуди

...
Ние винаги сме отворени за разговори, но вчера ни учуди
Коментари Харесай

Мая Димитрова: Съставянето на правителство не трябва да се смесва с приемане на конкретен законопроект

Ние постоянно сме отворени за диалози, само че през вчерашния ден ни учуди това, че „ Продължаваме промяната “ напълно не на място смениха тона по повод сформиране на държавно управление.

Винаги може да се сътвори краткотрайна комисия, която да разяснява значими въпроси, само че недоумявам за какво сътрудниците от останалите партии смесват нещата – сформиране на държавно управление с приемане на съответен законопроект. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова в ефира на Nova News.

По думите ѝ въпросният законопроект е минал единствено в правна комисия и следва той да се преглежда в Народното събрание, където всички ще имат опция да кажат мнението си. „ Но това може да се случи, единствено и само в случай че народните представители влязат в зала. „ Предложенията са направени в 7 дневен период. Комисията заседаваше в действителност доста часове, само че не мисля, че се е случило нещо непреодолимо. Необяснимо е, че ще се провеждат митинги по тази причина, че избрани партии желаят хората да имат опция да изберат метода си на гласоподаване – на хартия или с машина “, добави тя.

„ Ние внесохме законопроект за изменение в Изборния кодекси желаеме да се даде опция за гласоподаване с изключение на на машина, и с хартия. Няма да изтеглим този законопроект. Когато се одобри единствено машинно гласоподаване – ние и тогава искахме смесено, с цел да има опция за гласоподаване с хартия. Тогава основатели да има гласоподаване само и единствено на машина бяха от партия “Има подобен народ “, сподели в умозаключение Мая Димитрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР