„Ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират,

...
„Ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират,
Коментари Харесай

Караянчева: Радев подстрекава към метеж

„ Ние постоянно сме казвали, че хората имат право да стачкуват, тъй като България е демократична страна и те би трябвало да бъдат чути. Но това, което видяхме нощес, побоят над служители на реда и обидите, които се отправяха към тях, това не трябва да се позволява повече “, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред публицисти в Пловдив, представена от " Фокус ".

" Това е грозно и ведопустимо. На 2-ри той /б.р. президентът Радев/ пристигна пред протестиращите, порица народните представители, както постоянно го е правил до момента, и в действителност той е индивидът, който подстрекава бунт с високо вдигната ръка в пестник и поддържа хората, които оставят ковчези и бесилки, това ли е демокрацията “, добави ръководителят на Народното събрание.

„ Не бива да оставяме такива хора да ни ръководят. Това е притеснително “, сподели още Караянчева.

„ Работата на Народното събрание ще продължи, тъй като имаме да свършим доста неща, с цел да може да се одобри законодателството във връзка със обстановката с ковид “, сподели още Цвета Караянчева.

„ Протестите няма да ни спрат, народните представители са на линия и са подготвени да продължат да работят. Президентът е решил, че би трябвало да поеме курс на въоръжена битка и той е индивидът, който направи тази ескалация на митинга, още сега, в който подвигна юмрука и излезе измежду протестиращите да приканва към това, на което станахме очевидци през последните дни ", продължи Караянчева.

" Мисля, че той е в основата на държанието на хората ", добави тя.

" Съветвам президента да си прочете Конституцията. Той искаше да се саморазпусне Народното събрание. Г-н президент, прочетете Конституцията, там ясно е написано, че няма по какъв начин да се саморазпуснем. Нека, като желае да ръководи господин Радев, да мине през избори, с цел да съобщи какви са неговите предизборни стратегии, с цел да изберат хората умерено. Не може да влезеш във властта през задния двор ", сподели още Цвета Караянчева.

Според нея президентът " излъчва ненавист, когато приказва, с което демонстрира, че не почита никой ".

" Има мирни протестиращи с претенции и ние им отговорихме с този план за Конституция ", добави още Цвета Караянчева. Според нея, дебатът би трябвало да се води от политиците в Народното събрание и да се чува гласът на хората, които имат какво да кажат, а не на тези, които излизат с камъни и бесилки на улицата.

На въпрос дали е снето доверието от ръководещото болшинство каквито упреци насочва президентът, Караянчева отговори, че доверието са го дали българските жители, които са дали своят вот за тях и те по никакъв начин не са малко - над милион и половина гласоподаватели.

Въпросът за кандидатурата за нов ръководител на ЦИК към момента се обсъждал в Изпълнителната комисия и в Коалиционния съвет, сподели още Караянчева и изясни, че е срещу двудневния избирателен развой, защото това може да породи подозрения в прозрачността на процеса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР