Ние в момента сме на 96-97% спрямо 2019 г. Важно

...
Ние в момента сме на 96-97% спрямо 2019 г. Важно
Коментари Харесай

Експерти с прогноза: Ще се взимат заеми, за да се плащат по-високи пенсии и бюджетни заплати

Ние сега сме на 96-97% по отношение на 2019 година Важно е да се означи, че растежът на междинната заплата сега е за сметка на растежа на заплатите в бюджетната сфера и за сметка на редуциране на нискоквалифициран личен състав, съобщи Васил Велев.

Сумите, които предприятията заплащат за труд, са нарастнали в промишлеността единствено с 1,7% на годишна база, уточни още той. Един е факторът, на който може да се въздейства съгласно Велев - електрическата енергия. Председателят на АИКБ показа пред Нова телевизия и графики, съгласно които цената на тока е повишена четворно от плануваната.

От договарянията аз видях, че сигурно ще има растеж в избрани групи приходи. Големият въпрос, който стои на масата, е по какъв начин ще се финансира този растеж. Мисля, че там е огромният конфликт, там е казусът с повишението на минималната работна заплата, на оптималния застрахователен приход, с обещанието, че няма да има нарастване на налозите. Хубаво, че приходите ще порастват, въпросът е от кое място ще пристигна финансирането, изясни Панчев.

Икономистът цитира проучвания, които демонстрират, че за всяко нарастване на минималната работна заплата със 100 лева се губят към 24 000 работни места. Според него това е цената на административното повдигане на приходите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР