Ние уважаваме закона Магнитски“, анализираме сигнала, който се дава и

...
Ние уважаваме закона Магнитски“, анализираме сигнала, който се дава и
Коментари Харесай

Тома Биков: В ГЕРБ отговорността е персонална, съдът трябва да каже дали Горанов е виновен

Ние почитаме закона „ Магнитски “, проучваме сигнала, който се дава и чакаме от партньорските служби да дават и нужните доказателства. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

В новия санкционен лист „ Магнитски “ попада и някогашният финансов министър в държавните управления на ГЕРБ Владислав Горанов. 

Не знам дали Америка споделя нещо на нас и на нашия водач. Чуваме това, което сме чували към този момент до момента, само че няма по какъв начин да проучвам това, което те са написали. Не съм нито служител на реда или прокрурор. Ако има доказателства за това, в което упрекват Горанов, тогава към този момент можем съответно да разясняваме. Горанов не е министър и народен представител от 2020 година. Когато се подават такива сигнали от Съединени американски щати, би трябвало да имат и доказателства. Но правосъдната система би трябвало да се занимава с тези сигнали, уточни депутатът от ГЕРБ 

При нас отговорността е перносална. Не знам по какъв начин като партия можем да дадем противоположния сигнал, откакто Горанов не е нито народен представител, нито министър. А дали той е отговорен или почтен – това би трябвало да каже съдът. В Съединени американски щати мисля, че също се работи по този метод, добави Биков. 

Той акцентира, че ГЕРБ са потвърдили, че в партията се носи лична отговорност. Доказателство за това е и казусът в Пловдив.

Ние не се опасяваме да признаем когато сме сбъркали. Присъдата към ГЕРБ може да издава единствено българският гласоподавател. Ние сме споделили, че ГЕРБ няма по какъв начин да носи отговорност за сметка на пловдивския кмет. А негово е справедливост да напусне или да остане в партията, аргументира позицията си Биков. 

Аз съм уверен, че ГЕРБ е един от центровете, които държим страната в евроатлантическия избор. Но ГЕРБ са доста хора, които държат на този цивилационен избор. Дали ни имат вяра съдружниците – мисля, че има задоволително сигнали, че те ни имат вяра, разяснява още Тома Биков. 

Запитан какви са неговите прогнози за изборите, той бе сбит: Ние сме в обстановка да се питаме дали политическите партии въобще могат да излъчат държавно управление. Надявам се политическата система да издържи още малко. Ние имаме държавно управление, само че нямаме парламент. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР