Ние трябва да спрем да мислим за Черноморието само като

...
Ние трябва да спрем да мислим за Черноморието само като
Коментари Харесай

Румен Драганов: Трябва да спрем да мислим за Черноморието само като за море

Ние би трябвало да спрем да мислим за Черноморието единствено като за море. Това са извънредно мощни културни центрове – Варна, Бургас, местата на юг... Развитие на културната стратегия е това, което ще докара повече туристи.

Такава рекомендация направи Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Сезонът изобщо не е завършил. Все още има доста хора на морето, в това число и на юг.

Туризмът не са единствено хората, които не живеят там и отиват по някакъв мотив за една седмица през лятото. Там има и визити при близки, родственици и другари. Това злополучие генерира визити на доста близки родственици и другари – част от доброволците са такива. И когато има и подобен тип туризъм, който Световната организация по туризъм дефинира като номер едно, той усъвършенства локалната стопанска система.

Другият туризъм не е спрял – видяхме деца да тичат по плажа, незабавно след огромните наводнения.

Като гледаме сателитните фотоси – напълно дребни са секторите, които са доста нечисти . Същото видяхме 2014 година в Аксаково, 2002 година в Ахелой... Като цяло, се оправяме с тези обстановки, те няма да спрат.

Засегнати са 4% от хотелите. Ние сме 4-сезонна туристическа дестинация , летният сезон завършва на 22 септември, а тогава ще има много интензивни пътувания заради празника.

Никой няма да пита каква е чистотата на морето на 15 януари, тъй като никой не се интересува от това.

Равносметката за летния туристически сезон е, че ние стоим доста устойчиво. Лято 2023 сподели, че към този момент имаме доста висок професионализъм, доста добре построена материална база.

Пороите не стопират туризма. Това е на всички места по света.

Връщането на ставката на Данък добавена стойност в туризма от 9 на 20 % не е вярно. Ресторантьорите са част от цялата туристическа верига. Това е стъпка срещу туризма. Защото би трябвало да разбираем още веднъж на държавното управление и на министър-председателя, че всичко за Сезон 2024 е контрактувано през 2021 година.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР