Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години,

...
Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години,
Коментари Харесай

Румен Радев: Гласувах в подкрепа на демократичния процес

" Ние би трябвало да решим всички въпроси, отлагани от доста години ", съобщи президентът

Румен Радев гласоподава на предварителния избор за избор на 48-о Народно заседание.

" Гласувах на първо място в поддръжка на демократичния развой в България. Страната ни има потребност от мощни и законни институции, които да овладеят рецесиите, да подхващат решителни промени, да вземат стратегически решения с дълготраен небосвод. А това изисква съпричастност и поддръжка от цялото ни общество.

От гласуването през днешния ден зависи какъв брой мощни, устойчиви и законни ще бъдат и държавното управление, и Народното събрание на следващия ден. Затова приканвам всички български жители да излязат и да гласоподават. Да не оставят по никакъв метод да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой различен да взема решение вместо тях. Изборите са право, само че и отговорност на всеки от нас към бъдещето на България.

Страната ни е главен експортьор на електрическа енергия в района и има опция да увеличим износа за Република Северна Македония в сходство с нормите на европейския енергиен пазар, с българското законодателство и ползите на българските жители и бизнес. Затова с президента на РСМ и с ръководителя на Европейска комисия обсъдихме през вчерашния ден опциите Европейския съюз да поддържа при нужда финансово югозападната ни съседка, тъй че да се избегне възможна ликвидна рецесия тъкмо в идната зима.

Политическите диалози в София се организираха в естествена атмосфера на взаимно почитание. Изключително значимо е да се разбере вътре в РСМ, че осъществяването на двустранно поетите задължения с България би трябвало да се случи допустимо най-скоро и че същинските договаряния за участие в Европейски Съюз ще стартират едвам когато РСМ впише българите в своята конституция.

Ние би трябвало да решим всички въпроси, отлагани от доста години. Разговорът за общата ни история с РСМ е неминуем и чакам държавниците в нашата прилежаща и другарска страна да проявят политическа мъдрост и да градят европейско бъдеще на РСМ, освободено от идеологемите на предишното ", съобщи президентът
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР