Ние трябва да покажем истинския елит на българската прокуратура. Това

...
Ние трябва да покажем истинския елит на българската прокуратура. Това
Коментари Харесай

Бойко Рашков тества наред, ред е спецпрокуратурата

Ние би трябвало да покажем същинския хайлайф на българската прокуратура. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред публицисти в коридорите на Народното събрание, откакто бе изслушан по тематиката за противозаконното подслушване на политици и жители.

Той изясни, че е изпратил на заместника на основния прокурор материала да проверява началника си с ясното схващане, че той няма да се занимае с него. Рашков го дефинира като тест, както било тест и внасянето във Висш съдебен съвет на материала за предварителното освобождение на Иван Гешев. " Не устоят на тестванията към този момент. Сега е ред на спецпрокуратурата да забележим дали новата ръководителка на спецпрокуратурата ще продължи по всевъзможен метод да пази началника си ", разяснява Рашков.

Той се надява се развият нещата по-бързо и то преди спецпрокуратурата да бъде закрита.

Рашков вижда в дейностите на прокуратурата защитна роля по връзки на някогашния министър председател Бойко Борисов и на Иван Гешев. Когато прочел и схванал, че потреблението на СРС-та от спецпрокуратурата по едно досъдебно произвеждане е по мъртъв текст от Наказателния кодекс, станало ясно, че прокурорите са поставили знак на тъждество сред митингите с едно отречено закононарушение, което няма място в нашето съвремие (измяната посредством протест или въоръжено въстание - б.р.).

Няма никакво правно и никакво фактическо съображение да се желае позволение от профилирания съд да дава позволение за следене на закононарушение, което е от дълго време е известно като мъртъв текст в Наказателен кодекс. Защо обаче за българската прокуратура това не е подобен текст, аз не мога да ви отговоря, попитайте ги тях, прикани Рашков медиите.

Рашков уточни, че Иван Гешев очевидно не може да разграничи понятията " материални доказателства " и " материални доказателствени средства " и ги употребява недопустимо от юридическа позиция.

На Бойко Рашков продължава да му е необичайно по какъв начин народните представители от ГЕРБ упорстват да огласи кои хора са били подслушвани в пленарна зала, в случай, че законът не му го разрешава. " Наистина е дразнещо сходно гледище и аз по тази причина направих прилика с дясната ръка на таралежа с джипката, който тука цитираше, разказваше и четеше писмените носители на информация от употребявани СРС-та против лекарите от болничното заведение в Горна Оряховица. Това нещо в никакъв случай не би трябвало да се повтаря и българският парламент не е терен за сходно нарушаване на закона ", безапелационен бе Рашков.

Той не сподели дали са подслушвани настоящи депутати от 46-о Народно заседание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР