Ние тази битка в НС не сме я търсили. Направиха

...
Ние тази битка в НС не сме я търсили. Направиха
Коментари Харесай

Искри между Христо Иванов и Йордан Цонев в Панорама

" Ние тази борба в Народно събрание не сме я търсили. Направиха се големи старания да се намерят точки за усмиряване на тона и постигането на разговор. Това не е нашата борба, а е борба за правата на жителите. Хората излизат, тъй като бранят правата си. В случая не става дума единствено за хартиената бюлетина, а се тества обществото за една нова коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

Това съобщи водачът на “Демократична България ” (ДБ) Христо Иванов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Вместо да седнем и да чуем всички причини, ни отхвърлят да проведем спокоен диалог за тези нови машини. Г-н Цонев трябваше да е отпред на митинга, тъй като се отхвърли неговото предложение “, уточни той.

„ Хората на площада не са разнообразни от болшинството българи. Те са там, с цел да си бранят правата. Прекрояването на изборните правила не трябваше да става по този начин да не се случва измежду нощ. Тези хора на площада са шокирани от тази проява на мощ “, посочи Иванов.

„ Тази оформяща се коалиция ще бъде ръководство на реванша “, сподели водачът на Демократична България.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи се включи и му отговори, че когато едни партии са изпратени в Народното събрание, те могат да се коалират с който си желаят. Той го предизвести: „ Не си и помисляйте през площада да забранявате на депутатите да работят. Парламентът работи “, сподели Цонев.

Христо Иванов му отвърна, че са разрушили доверието за една нощ с измененията в Изборния кодекс.

„ На кое казвате доверие? - че вие казвате, че няма да вършиме коалиция с Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Възраждане “ и няма по какъв начин да ви стигнат депутатите. Няма да има държавно управление. Ние не желаеме с тези машини да се гласоподава повече, тъй като се съмняваме, че софтуерът е манипулиран в интерес на Демократична България и Политическа партия “, разгласи Йордан Цонев.

„ Правехме старания да успокоим тона и да се върнем към естествения разговор, всичко това обаче беше счупено с един ритник тази нощ. Заради този безразсъден акт виждам какъв брой ще е мъчно да се върнем към наченките на някакво усмиряване и някакъв разговор “, уточни Христо Иванов.

„ Искате да измененията изборните правила радикално. Не го правете с ритник. Ако седнем и беседваме умерено, единствено тогава причините ще бъдат чути “, увери Иванов.

„ Ние от осем години го предлагаме, само че не бяхме чути “, отвърна му Йордан Цонев.

„ Затова ли в този момент седнахте с тези, които не ви чуваха? “, попита го водачът на Демократична България.

„ Тъй като има заплаха да отидем на нови избори по тази причина го вършим “, отговори му зам.-председателят на Народно събрание от Движение за права и свободи.

„ Компромисът се взема решение в пленарна зала, където болшинствата вземат решенията. От Политическа партия получаваме единствено бартерни покупко-продажби или закани. Това не е диалог “, посочи Цонев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР