Ние търсихме формула, която да обедини всички, за да бъде

...
Ние търсихме формула, която да обедини всички, за да бъде
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не сме изненадани от избора на БСП

Ние търсихме формула, която да сплоти всички, с цел да бъде личността на ръководител на Народното събрание да бъде консенсусна. Вежди Рашидов от наша позиция не е. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов след избора на депутата от ГЕРБ-СДС за началник на Народното събрание.
Прочетете още
" Той има много богата и сносно известна биография. Имаше два пътя: единият беше пътят на консенсуса, в който 240 депутати да намерят по какъв начин да гласоподават дружно. В един миг ние се отказахме да търсим повече подобен консенсус през днешния ден. И както незабавно видяхме, това стартира да придобива характерностите на нормалното парламентарно болшинство, което не дава 15-минутни почивки ", разяснява още Иванов. 

Той означи, че за партията му не било изненада, че Българска социалистическа партия е застанала зад правилото на старшинството, т.е. - зад избора на Рашидов. " Този вид е недопустим за Демократична България и за Политическа партия ", подчерта Иванов.

" Не бях на последния председателски съвет. На него се е формирало 4-партийно болшинство. Кой какви реплики е раздавал там, не знам. Някои обединения доста бързо започнаха да демонстрират мощ посредством процедурни хватки. Подозирам, че край тази 4-партийна настройка може да се окаже, че нещата ще потръгнат и отсега нататък в Народното събрание ", добави Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР