Ние сутринта трябваше да призовем коалиционните партньори от мнозинството, да

...
Ние сутринта трябваше да призовем коалиционните партньори от мнозинството, да
Коментари Харесай

Даниел Митов, ГЕРБ: Русия няма да спре газа за България, но той ще стане по-скъп

Ние сутринта трябваше да призовем съдружните сътрудници от болшинството, да стартираме да работим по една обща декларация за протичащото се в Украйна. Накрая се оказва, че самите ръководещи от ръководещото болшинство не съумяват да се схванат за сходен вид декларация. Излязоха трима от сътрудниците, четвъртия от Българска социалистическа партия от сутринта съумя да ни изясни, че признаването на Донецката и Луганската републики от Москва, на тяхната самостоятелност, би могло да се пояснява, видите ли, като нарушаване на интернационалното право. Тоест, може и да не се толкоз като такова, а то си е тъкмо такова. Така той става някакъв вид, дипломатически вид на станалата печално известна фраза " всеки самичък си преценя ". 

Това сподели Даниел Митов от ГЕРБ в " Лице в лице " по бТВ.

Очевидно Българска социалистическа партия имат малко по-нюансирана и гъвкава позиции в тази ситуация, което е безумство и срамотия. Трябва да се заеме безапелационна и ясна позиция Ние, несъмнено, текстът на декларацията, който предложихме, ще го внесем в комисия, след което в зала, тъй че да може да се гласоподава въпреки всичко като обща декларация на Народното събрание. Срамота е българската страна и българският парламент да нямат тъкмо в този миг незабавно след въпросните събития ясна и безапелационна позиция, добави Митов.

Декларация има тъкмо подобен текст, който желаят сътрудниците. Първо, да наложат тежки и ясни наказания, които да създадат цената на сходен вид деяние от страна на тоталитарни режими, които разрушават интернационалната конструкция за сигурност, задоволително висока, тъй че въпросните режими да се лимитират в сходни планове. При всички положения би трябвало да е по този начин, България би трябвало да взе участие интензивно в тези диспути и да има собствен личен принос във връзка с санкционните режими, които сега се обмислят. Но тук би трябвало да кажа ясно, половинчати неща към този момент не могат да се вършат, явно е, че умиротворяването на диктаторите не работи, както е било ясно това през 30-те години на предишния век в Мюнхен. Диктаторът постоянно прави това, което си е наумил да направи, сподели още Митов.

Дали сме застрашени от липса на газ, т.е. от спиране на газовите доставки? Не имам вяра, че Руската федерация ще спре газа на Турция, на България, на Сърбия, на Унгария, само че сигурно актуалната обстановка ще докара до волатилност в цените на енергоносителите, а включително и на газа, и би трябвало да забележим в какви параметри ще бъде допустимо да се покачат цените още повече на газа, разяснява Даниел Митов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР