Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те

...
Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те
Коментари Харесай

Денков не е съгласен да преговаря със земеделците за оставка на Вътев

" Ние стигнахме до решение, което аз считам за рационално, те считат за рационално и по тази причина подписахме съглашението. Това, което слушам през днешния ден и през вчерашния ден като оставка на министър Вътев, това не е основа за договаряния ".

Това сподели по отношение на настояването за оставката на земеделския министър Кирил Вътев и днешния митинг пред Министерския съвет министър председателят Николай Денков, представен от БНР

Ако има някакви спомагателни претенции, откакто са видели съглашението, да си го оформят по съответния метод, да си оформят по верния метод, с цел да се срещнем и да ги обсъдим, съобщи министър-председателят.

Той посети през днешния ден ПАВЕЦ " Белмекен ".

За визитата му в помпено-акумулиращата водноелектрическа централа осведоми Българска национална телевизия. Там Денков е разкрил рехабилитирания пети хидроагрегат, част от каскадата Белмекен-Сестримо. По думите на енергийния министър Румен Радев планът е за 10 милиона евро, 70% от които са по линия на фонд " Козлодуй ". Мениджър на програмата е Европейската банка. 2022 година са пуснати първите 2 елемента, през 2023 година още 2, а в този момент - и последният.

Според премиера това инженерно достижение се дължи на " нашите родители ", потомство, трансформирало България в образец. През последните години ролята на тези уреди надмина упованията на основателите. Помпените акумулаторите станции са част от гъвкавостта на енергийната система, разяснява Денков. " Няма да спрем дотук. Следващите година да изградим още по амбициозни планове на помпено акумулаторни станции. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР