Ние ставаме мъдри не когато знаем кое е добро, а

...
Ние ставаме мъдри не когато знаем кое е добро, а
Коментари Харесай

Мъдрост е не само да познаваш доброто, но и да го вършиш

Ние ставаме мъдри не когато знаем кое е положително, а когато го вършим. Изпълнението на Божиите думи води до здрава основа, сподели свещеник Живко Тончев в рубриката „ Думи на вяра “ в ефира на Дарик Югоизток. Проповедникът продължи да приказва по определената от него тематика в последните няколко излъчвания – по какъв начин да живеем рационално и умно всеки ден.

„ Началото на мъдростта е боязън от Господ. Трябва да има респект към основателя и човек да е признателен за всяко положително “, е мнението на свещеник Живко Тончев. Според него разсъдъкът съставлява отдалечаване от злото, а мъдростта идва със примирение.

Проповедникът се базира на Светите трудове: „ Например апелът на Христос да станем като децата. Те са чисти, незлобливи, доверяват се и имат вяра. Това са качества, които вършат душата красива “, изрече мнение пасторът.

„ Кой е интелигентен и рационален човек? Който е построил къщата си не на пясък, а на здрава основа. Мъдър е освен този, който знае Божиите правила, само че също ги извършва и живее съгласно тях. Например постите – те пречистват душата и тялото, само че едно е да знаем за тях, друго е да ги съблюдаваме “, разяснява проповедникът

„ В Христос са скрити всички съкровища на премъдростта и знанието. Затова би трябвало да следваме Неговия образец и да вършим като Него “, добави свещеник Тончев.

Божият чиновник направи и съпоставяне сред хората и цветята: „ Идваме за малко и най-после „ увяхваме “. Трябва да си зададем въпроса ­– носим ли мирис на всички, с които се срещаме. Нека бъдем цветя, а не бодили. Да носим аромата на Христос и да стопляме сърцата “, заръча свещеник Живко Тончев.

Автор на публикацията: Никола Попов
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР