Ние смятаме, че спортът развива дисциплина, високи морални ценности и

...
Ние смятаме, че спортът развива дисциплина, високи морални ценности и
Коментари Харесай

Вяра Великова: Искаме да култивираме у младите желание за спорт и развитие

„ Ние считаме, че спортът развива дисциплинираност, високи морални полезности и желаеме хората, които го практикуват да се концентрират върху стойностни неща за развиването на личността си. Именно такива са настройките на Фондацията, да посеем у младите предпочитание за спорт и развиване за сметка на времето, което прекарват пред цифровите устройства ". Това съобщи пред БГНЕС изпълнителният шеф на Фондация „ Спорт в България " Вяра Великова.

Великова описа повече за основаването и активността на Фондацията. „ Фондация " Спорт в България " е млада организация с идеална цел, главната ѝ задача е да подкрепя спорта в България. Подпомагаме професионалния спорт, само че по едно и също време с това работим и за реализирането на планове в аматьорския и всеобщия спорт, които развиват здравословни привички у младите. Започнахме активността на Фондацията подпомагайки плувеца в открити води Цанко Цанков, царицата на българския шахмат Нургюл Салимова, от началото на тази година си партнираме много сполучливо с ансамбъла и индивидуалистките по художествена гимнастика, баскетболистките от клуб Септември 97, последното ни партньорство е със състезателен клуб " Борба - Левски ". Нашите спортисти реализират изключителни триумфи ", показа тя.

Следващите планове на организацията за фокусирани върху всеобщия и аматьорския спорт. „ Предстои ни ново партньорство с Фондация " Приятели на спорта ", взаимно с Фондация Реал Мадрид за основаване на спортно-социално учебно заведение за деца в риск, деца от небогати фамилии. Това ще е второто такова учебно заведение в България. Също по този начин ни следва развиването на една огромна платформа за цифровото влияние, на което сме подложени всички ние и нашите деца. Работното име на плана е " Ловци на време ", очаквайте от нас вести в тази посока ", разкри Великова.

„ Много е значима поддръжката, изключително когато е навременна. Такава е и оценката и противоположната връзка от нашите съдействия. Ние сме в непрекъснат контакт с тях и се опитваме от тези диалози да идентифицираме техните потребности и надлежно да можем да ги удовлетворим. Пример е последното ни съдействие със състезателен клуб " Борба - Левски ", те ни споделиха, че имат потребност от рейс, който да употребяват за пътешестване по време на надпревари, защото техният е много остарял и амортизиран и от Фондацията откликнахме, представихме им целево средства за закупуване на този рейс. Друг подобен образец е републиканският първенец по бокс Владимир Георгиев, който Фондацията подкрепя целево по отношение на подготовката му за неговия мач с Хуан Руис, който се организира на церемония вечерта MaxFight при започване на предишния месец. Това, несъмнено, е доста оценено от всички тях ", добави тя.

В последните месеци Фондацията провежда и странични събития, като среща на Нургюл Салимова с възпитаници от 31 СУЧЕМ, диалог на Цанко Цанков с деца от ДЮШ на Левски и среща на гимнастичките с актьорите от Театър Българска войска. „ Смятам, че тези събития са доста значими, освен за нас, само че и за участниците в тях. Особено за децата е извънредно значимо, когато сполучливи спортисти се срещат с тях, описват им за техния път, по какъв начин са стигнали до тези триумфи. Това в действителност доста ги стимулира. Те ни споделиха, че тези събития остават спомен за цялостен живот за тях, огромно наслаждение. Важно е децата да имат разнородни начинания, които да ги подкрепят, да ги възпламенят, да ги окуражават да влизат в залата и да спортуват повече. Направихме колаборация сред българския спорт и българската просвета в лицето на националните ни състезателки по художествена гимнастика, дружно с техните треньорки, посетихме Театър Българска войска, където присъствахме на постановката " Железният светилник ", беше една извънредно приятна и ползотворна вечер. Смятаме в бъдеще Фондацията да продължи да провежда подобен вид събития, очаквайте забавни начинания от нас "

За край Великова пожела триумф на всички български спортисти през олимпийската 2024 година. " Очаквам триумфи, съответно за девойките от ансамбъла и индивидуалистките, които ние поддържаме, те упражняват извънредно съществено за Олимпиадата в Париж, поставят съществени старания и аз имам вяра, че те ще бъдат оценени уместно. В Париж чакам те да реализират сериозен триумф. Всички български спортисти имат шансове да се показват на положително равнище и даже да се качат на почетната стълбичка ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР