Ние сме във война, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху във

...
Ние сме във война, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху във
Коментари Харесай

Израел започна да нанася удари по цели на Хамас в ивицата Газа. Нетаняху: Във война сме и ще победим

Ние сме във война, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху във видеообръщение към сънародниците си, предадоха международните организации. Премиерът увери, че неговата страна ще победи в тази война и че врагът й ще заплати цената за подетата против Израел офанзива. Това изказване той направи от щаб квартирата на израелската войска в Тел Авив. По-рано през днешния ден в изненадваща интервенция палестинското придвижване " Хамас " изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени вреди в редица израелски обитаеми места, съобщи Франс прес. Една жена почина, а 15 души бяха ранени, добавя ДПА. Израел заяви  и за навлизане на въоръжени бойци на " Хамас " на израелска територия, съобщи Асошиейтед прес.

Израелската войска стартира да нанася въздушни удари по линията Газа тази заран, откакто палестинското ислямистко придвижване " Хамас " стартира атака против еврейската страна, предадоха международните организации.

В малко изказване израелската войска удостовери, че няколко десетки израелски бойни самолети в този момент са в развой на нанасяне на удари по цели на " Хамас " в линията Газа.

 

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи по време на съвещание на израелския кабинет по сигурността, че " Хамас " е почнал война против Израел и даде обещание, че Израел ще победи. Галант акцентира, че " Хамас " е позволил огромна неточност като е направил масиран ракетен обстрел от линията Газа по Израел по-рано тази заран, при което почина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския спор. При нея също така въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда сред израелската територия и линията Газа и са проникнали в израелски общини, показва АП.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР