Ние сме във война! Имаме жертви и ранени. Но не

...
Ние сме във война! Имаме жертви и ранени. Но не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ние сме във война, има жертви и ранени

Ние сме във война! Имаме жертви и ранени. Но не можем да забележим съперника. Ако разхлабим ограниченията, единствено ще броим. Не мога да го приема това.
Това съобщи министър-председателят на България Бойко Борисов в ефира на " Дарик " във връзка възможното възобновяване на спорта в обозримо бъдеще.
" Това, че футболът ни липсва, не значи че ще се промени обстановката незабавно. . Това не стои на неговото внимание, тъй като задачата му е да държим България на ниските равнища по болни и умряли. Щабът смята, че това е вярно.

Който мой сътрудник се изкуши и сподели, че няма ужасно за нацията, той заплати висока цена с човешки животи. Това ние не можем и няма да си позволим ", добави Борисов.
Да го забележим Борис Джонсън какво ще направи в този момент, като разреши шампионата на Англия да стартира още веднъж . Виждате там какъв брой доста са жертвите.
" спортът. Аз на ресторант, на кафе, на кино - на такива неща не съм ходил от доста дълго. Но ежедневният футбол - това е нещото, което ми липсва. Липсва на всички. Но не желая да употребявам бъдеще време. Аз споделям: " Строя " Хемус ", строя " Струма ". Правя стадион. Бъдещото време го оставям на други. Ако има такава опция - за обновяване на спорта, един час по-рано да е, един час по-рано ще взема това решение. Спортът, театрите, кината - всичко липсва на хората. Светът е обществен. Свикнали сме да сме дружно и в този момент доста тежи. Но огледайте се в прилежащите ни страни, съпоставяне с тях ние все едно не сме под карантина ", сподели министър председателят.
По принцип. Слушам: " В Италия ще разхлабен ограничения за фабрики, само че от 4 май. " Имаше конферентна връзка сред министрите на спорта от Европейския съюз. Ние сме подготвили проект за възобновяване сега, в който карантината падне. Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани, няма да има достъп за външни хора, ще бъдат построени КПП-та, пропускателният режим ще е по-сериозен, ще има график за прилагане на залите, дезинфекциране, метод на хранене - и всичко под контрола на министерството на спорта. Мислим по този въпрос, както и в други страни ", сподели още министър председателят.
" Не, че го извинявам военачалник Мутафчийски. Той не се нуждае от опрощение, тъй като се раздава. Но с час по-рано, в случай че може да се подсигури възобновяване на спорта, което е добре за здравето на спортистите и всички хора, ще го създадем.
Радостна новина има, че огромните фабрики като на " Фолксфаген " от през днешния ден стартират да отварят. Но до момента в който няма ваксина, никой не може да бъде сигурен какво ще се случи.
До този миг ние нямаме умрял без тежки съпътстващи болести, за разлика от доста други страни. Днес излезе статистика, че България и Албания са с най-ниска смъртност. Само че в Албания не може да излезеш до магазина, без да се обадиш.
В Германия в четвъртък ще си приказват по тематиката. Има ли позитивна процедура в настояще време, ще създадем всичко, че да подпомогнем спортно-състезателната активност на клубовете.
С всеки ден се опитваме да облекчаваме карантината, само че и да пазим здравето. Ще мине и това знамение. Всички желаят да чуят, че от на следващия ден - " Ура! " и хайде. Трябва да внимаваме. Да се подсигурим за бъдеще. А не да бързаме ", показва министър председателят.
Той разгласи, че все още няма безусловно никакво време да поспортува самичък, даже и за малко, без значение че доста обича и му липсва и това. Но разказа и дневния си режим.
" Сутрин в 7 часа съм в Министерски съвет, идва щабът. Ето и през днешния ден по-късно продължихме - с министри, с Фандъкова. В Корея са провели матура. На един стадион, поставят дезинфекцирани чинове и са я провели. Всяка концепция, която може да ни е потребна, я проучваме. Вечер до 12-1 след среднощ сме по този начин. И аз очаквам всичко да мине, с цел да може след това да спортуваме ", съобщи Борисов.
На въпрос дали няма късмет да се възобновят най-малко тренировките в самостоятелен спорт като тениса, и то навън, министър председателят отвърна: " Погледнато действително, въпросът има логичност. Тенисистите са от двете страни на мрежата. Но след това отиват в съблекалнята, идват други хора в съблекалнята, става скупчване. Ако е за един ден, да го разрешиш. Ама след петия ден към този момент ти се желае и да останеш да се видиш с другар, да пиете по бира. И ето ти огнище. Но отново споделям - вижте ограниченията в другите страни.
На въпрос ще го бъде ли футболният " Левски ", изпаднал във финансова рецесия още преди пандемията, Борисов отвърна: " Ще го бъде " Левски ". Нека единствено да си подредят нещата. Аз и преди им предложих вид. Помогнали сме на всички, ще помогнем и на " Левски ". Клуб, който го заслужава. "
Пандемията сподели има ли смисъл от това, което вършат футболните ни клубове. Аз съм обожател на това огромна част от футболистите да са българи. Да се взимат чужденци, които да подвигат класата на тимовете, уточни още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР