„Ние сме в ценови шок от 8-9 месеца, а правителството

...
„Ние сме в ценови шок от 8-9 месеца, а правителството
Коментари Харесай

Тома Биков: Дотук нито една прогноза на Асен Василев не се е сбъднала

„ Ние сме в ценови потрес от 8-9 месеца, а държавното управление се събра да обмисля антикризисните ограничения на 17 май. Трябваше да има анонс, че ще има всеобщ митинг на най-различни сектори, с цел да могат да седнат и да стартират да мислят за тях “, разяснява в „ Тази заран “ по бТВ Тома Биков от ГЕРБ.

Той акцентира още веднъж, че тези ограничения не са антиинфлационни, а проинфлационни.

По думите на Биков дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

„ Такъв вид държание води единствено до неустановеност и до липса на каквато и да било предвидимост “, добави Биков.

Той съобщи още, че цените са скочили поради високата цена на тока.

„ Ние предложихме едно доста просто решение. Свръхпечалбите да отидат за обезщетения на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, по-късно го отхвърлиха и най-после започнаха едни частични обезщетения, само че към този момент в миг, в който цените към този момент бяха скочили “, изясни Тома Биков.

„ Ще видите, че цената на хляба няма да падне. Когато сваляш налози за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по различен метод и то тези от тях, които се нуждаят “, на мнение е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР