Ние сме в края на срока и оформяне на оценките.

...
Ние сме в края на срока и оформяне на оценките.
Коментари Харесай

Съвет за грипната ваканция: Нека учениците да не са навън и да не се струпват на групи

Ние сме в края на периода и оформяне на оценките. По отношение на материала сътрудниците имат опит да обединят тематики или да се навакса с извършения поради грипната почивка. Учителите могат да си разпределят работата, тъй че да няма ощетени възпитаници. Това сподели зам.-министърът на образованието Таня Михайлова по БТВ.
Може да се вземе решение за удължение на периода. Доста дни почивка се събира за учениците в София. Тази грипна почивка е да бъдат у дома и да се вземат ограничения сами да се предпазят. Нека учениците да не са на открито и да не се струпват на огромни групи.

Припомняме ви, че празни от през днешния ден остават и класните стаи в областите в София, Кърджали, Хасково, Бургас и Благоевград. От през днешния ден там е оповестена грипна зараза. В област Бургас и общините Севлиево, Трявна и Дряново децата също не са на учебно заведение. Щамът на грипа визира тази зима главно децата.

Таня Михайлова изясни още: " Националното външно оценяване е потребно за учениците. Оценява се от преподавател, който не е преподаващ-гарантира се обективност. Голяма част от учениците от 4-ти клас не престават в същите учебни заведения. Трябва да се знаят техните дефицити. Може да смяташ, че всичко знаеш, само че на изпита ясно се вижда какви са знанията ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР