Ние сме в абсолютен хаос на международната търговия. Най-лошото е,

...
Ние сме в абсолютен хаос на международната търговия. Най-лошото е,
Коментари Харесай

Проф. Даниела Бобева: Бизнесът не иска свободен пазар. Иска субсидии и тавани на цени

Ние сме в безспорен безпорядък на интернационалната търговия. Най-лошото е, че бизнесът не желае свободен пазар. Иска дотации, тавани на цени, надзор на търговски отстъпки. Виждам едно връщане към това време, в което в никакъв случай не желая да се връщам. Това съобщи преподавателят по финанси и някогашен стопански вицепремиер проф. Даниела Бобева.

Тя дефинира ограниченията на служебното държавно управление за верни – „ страната вместо да се меси в пазара, би трябвало да управлява спазването на разпоредбите на играта “.

„ Очакваме един доста по-малък стопански напредък. Когато имаш дребен напредък, опциите ти да бъдеш доста великодушен се лимитират. Това, което приказват политиците в този момент и това, което може да се направи, е много друго “, съобщи Бобева.

Програмите на партиите

„ Много е мъчно да се написа стратегия, когато имаме такава поляризация на позиции и безспорен безпорядък във вътрешната и външната търговия. Не е елементарно на политиците да пишат верните послания, които хем да се харесат, хем да бъдат осъществими “, изясни тя.

Бобева добави, че българският гласоподавател има потребност от доста ясни отговори.

„ Има разлика сред стратегиите (б.р. на партиите), където нещата са
Всичко за Вашата сватба
по-балансирани и обществените изяви – там малко по-фриволно се изричат политиците. Абсолютно всички партии имат два целта – поддръжка на дребните и междинните предприятия и понижаване на административната тежест за бизнеса “, сподели тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg