Ние сме управляващи опозиционери.Така определи позицията на ГЕРБ-СДС в правителството

...
Ние сме управляващи опозиционери.Така определи позицията на ГЕРБ-СДС в правителството
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ние сме управляващи опозиционери

" Ние сме ръководещи опозиционери ".

Така дефинира позицията на ГЕРБ-СДС в държавното управление " Денков - Габриел " депутатът от обединението Румен Христов. Пред Би Ти Ви той съобщи, че групировката е подкрепяща.

" Позицията на ГЕРБ-СДС бе търсене на споделена отговорност при ръководството. Това не беше признато от нашите сътрудници. Това ни улесни, тъй като ще отговаряме единствено са външната политика, поради това, че Мария Габриел е външен министър ", сподели Христов.По думите му отговорността няма по какъв начин да бъде споделена, откакто в Министерски съвет ГЕРБ-СДС има единствено един представител.

" Ние сме дали поръчка и ще осъществим уговорката за осъществяване на огромните задания, които ни сплотяват. Това са влизането ни в Шенген, покриването на критериите за еврозоната, отношението към агресора Русия и нападната Украйна. Също по този начин опазване на приходите и преодоляването на инфлацията ", съобщи Христов.

Заяви, че се радва, че държавното управление е направено, тъй като по този начин е спряно едноличното ръководство на президента Радев.

" Обособихме в една група проруските обединения в лицето на " Възраждане " и Българска социалистическа партия. За мен щеше да е доста по-трудно, а в случай че се търсеше коалиция с Българска социалистическа партия. Не знам какво щях да изяснявам тогава ", сподели той.

Припомни, че Съюз на демократичните сили е била в коалиция с " Реформаторски блок ", надлежно хора от " Демократина България ", а той е бил в коалиция с ГЕРБ.

" Имаме нов политически индивид, това е " Продължаваме промяната, с които антагонизма е максимален. Не единствено поради ареста на водача на опозицията, само че и поради това, че са ляво-либерали и имаме разлики при метода на реализация на стратегиите си. Надявам се Асен Василев да извърши обещанията си за 3% бюджетен недостиг без да протяга ръка към сребърния фонд и да тегли нов заем или да свива обществените заплащания. Ако той направи това, аз му дадох обещание от трибуната, че ще поздравя от същата тази естрада ", съобщи Христов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР