„Ние сме учители по тероризъм в началото на миналия век

...
„Ние сме учители по тероризъм в началото на миналия век
Коментари Харесай

Иван Палчев: Ние сме учители по тероризъм в началото на миналия век

„ Ние сме учители по тероризъм при започване на предишния век в целия свят, особено Вътрешна македонска революционна организация. Това разяснява писателят и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Иван Палчев в предаването „ Тази заран “ по bTV във връзка новата му книга „ Терор “.

Тук идва делегация на арменското освободително придвижване и на Витоша са гръмнати сумати каруци с волове, с цел да изчислят какъв брой гърмеж би трябвало, с цел да взривят султана, да вземем за пример, даде образец той.

Атентатът в църквата „ Св. Неделя “ цели да убие царя и с цел да го накарат да влезе в храма, уредниците убиват най-близкия му другар. Това е употребявано неведнъж по-късно на други места в света, уточни още писателят.

Палчев разяснява и политиката у нас, която, по думите му, е станала „ доста бъбрива “ – „ всеки си избъбря това, което има да каже против другия. При нас приказването постоянно е против другия, не за търсене на истината или за изясняване на някаква теза “.

Обществото ни е аморфно, то не реагира, счита Палчев. „ До дупка би трябвало да се излиза (на протест), с цел да се усети горе, че нещо става долу “, сподели той.

По думите му Движение за права и свободи е „ образец за сдържаност в говоренето “ – „ известно е кой защо би трябвало да приказва, не може един връз различен. Види ли микрофон сегашният народен представител, той отива и си излизва каквото има да каже “. Движение за права и свободи пазят сдържаност, тъй като имат самочувствие и знаят, че електоратът постоянно ще стои след тях.

Българинът живее добре, когато има мощна, здрава власт, сподели още Палчев и уточни ръководствата на Стефан Стамболов, цар Борис III, Тодор Живков. „ Когато имаме по този начин наречената народна власт, виждаме какво става “, уточни той.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР