„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни

...
„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Малко се шегувате, че животът ни с новия бюджет ще стане по-лек

„ Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно произвеждане. Икономиката ни е такава, а с изключение на с фискални ограничения, инфлацията се бори с вложения в нови технологии, с добра добавена стойност “, изясни Зайкова.

„ Затова споделих, че се майтапя. Икономическите ограничения на държавното управление не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а също така са и доста закъснели “, добави тя.

По думите й единствената същинска мярка е увеличението на прага за регистрация по Данък добавена стойност, която обаче ще влезе в действие от 1 януари 2023 година

Според народния представител от „ Демократична България “ Георги Ганев това щяло засегне приходите по Данък добавена стойност според от това какъв брой филми ще се записват.

„ Искаме да създадем промяна в разпоредбите за даряване на храни, които се оказаха много административно тежки и да се подтиква даряването на храни в период на валидност в България “, уточни той.

Според него това ще е доста потребно в обстановка, в която храните занапред ще нарастват.

По думите на Мика Зайкова страната би трябвало да помогне на бизнеса като да вземем за пример няма налог върху реинвестираната облага в нови технологии.

„ Не е належащо да подвигаме приходите административно. Ние би трябвало да помогнем на бизнеса, с цел да може той самичък да вдигне приходите “, сподели Мика Зайкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР