Ние сме служебен кабинет с много сложна задача. Налага ни

...
Ние сме служебен кабинет с много сложна задача. Налага ни
Коментари Харесай

Везевиева: Налага се да решаваме проблеми, натрупани с време...

" Ние сме длъжностен кабинет с доста комплицирана задача. Налага ни се да решаваме систематични проблеми, насъбрани във времето. Една част от митингите са резонни, а друга инспирирани. Определено има политически проект, който е офанзива против служебното правителство”. Това съобщи в NOVA министърът на стопанската система Даниела Везиева.

„ През 2019г. на второ четене е спрян план за изменение на Закона за климата и климатичните условия, който към днешна дата щеше да облекчи обстановката. Ние не сме готови за този преход. Икономиката и енергетиката ни са напълно насочени към въглищния добив”, изясни Везиева.

" Служебното държавно управление е подложено да взема решение незабавно спешни проблеми ", уточни тя.

„ Създаването на спомагателни благоприятни условия за присъединяване във Фондовата борса се назовава „ Клирингова къща”. Това е механизъм, който в действителност ще балансира процеса сред производител, търговец и краен консуматор. Ще има сигурен резултат върху цените”, сподели министърът на стопанската система.

„ Направихме смяна в методологията на КЕВР. Има смяна от 1 юли поради която всички дребни и междинни предприятия излязоха на пазара. Много от тях не са сключили дълготрайни контракти и това е повода да вземат участие в най-скъпия пазар – така наречен „ ден напред”, акцентира Везиева.

Тя изясни, че новият дълг е плануван и е в границите на одобрения и обновен бюджет за тази година.

„ Риск да загубим пари по Плана за резистентност няма. Служебният кабинет ще го внесе в края на седмицата и в четвъртък ще бъде гласуван. В петък той ще бъде импортиран в Европейската комисия. Предстои тежка борба по отбраната на този проект и периодите в него. Ще бъдем водени единствено от националния интерес”, сподели Везиева.

„ Ние ще желаеме по-гъвкава политика за въглеродните излъчвания. Този период, за който приказваме също е въпрос на преговори”.

„ По отношение на Данък добавена стойност и понижената ставка за храните, несъмнено смятам, че това би трябвало да продължи като наклонност и политика. Това ще подкрепи компенсанцията на инфлацията, тъй като ние нямаме изключително огромни механизми за потискането й”, изясни икономическият министър.

„ Аз съм безусловно съгласна, че би трябвало да има добра грижа за Маришкия басейн и всички свързани с добивната активност. Тази тематика обаче не е от през вчерашния ден. Въпросът е по какъв начин страната ще се приготви за прехода. Средствата, които ще дойдат по Плана за възобновяване не са малко и в случай че ние ги усвоим вярно, в края на интервала ще имаме добре работеща икономика”, добави Даниела Везиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР