Ние сме съседни страни и трябва да си сътрудничим и

...
Ние сме съседни страни и трябва да си сътрудничим и
Коментари Харесай

Ковачевски към България: Двустранните отношения не могат да бъдат част от преговорната рамка

Ние сме прилежащи страни и би трябвало да си сътрудничим и да се почитаме, като зачитаме достолепието си. Трябва да градим връзките си на тези правила и да разпространяваме силата, призната в двете страни. Посланията в медиите за връзките сред Северна Македония и България би трябвало да са в светлината на това, че сме прилежащи страни, сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, представен от МИА.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 209
Преговорната рамка е утвърдена от всички страни членки на Европейски Съюз, освен от една страна. Двустранните връзки не може да са част от тази рамка. Тези въпроси ще би трябвало да се вземат решение, само че отвън рамката, акцентира министър председателят на Северна Македония нощес пред  телевизия 24.

Той посочи, че рецесията в Украйна е удостоверила, че при такива условия прилежащите страни би трябвало да имат чудесно съдействие. По думите му единствено посредством съдействие те могат да си оказват помощ и да преодолеят рецесиите.

Те би трябвало да строят мостове на другарството, сподели Ковачевски.

Той добави, че е почнал развой на връзка и съдействие с България, а след двете държавни съвещания започва работата на комисиите в региона на стопанската система, инфраструктурата, нововъведенията, превоза, образованието и науката, културата и европейската интеграция.

„ Трябва да се върне доверието сред двете общества, което беше подкопано в предишното, тъй като медийната среда и усещане бяха повлияни от пропагандатори, които не желаеха решение и естествена връзка сред двете страни “, сподели Ковачевски.

Изтъкна, че работните групи действат интензивно, както и комисиите в министерствата на външните работи, които дискутират политическите  въпроси.

Комуникацията на министерствата  на външните работи се реализира посредством работни срещи. Дискутират политическите въпроси, които би трябвало да се решат в пакет, след което ще се вдигне ветото и ще стартират договарянията с провеждането на първата междуправителствена  конференция на Северна Македония и Европейски Съюз, сподели Ковачевски.

Днес в София ще се състои среща на междуправителствените работни групи на Северна Македония и България за зеления преход, цифровата промяна и върховенството на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР