„Ние сме съмишленици по всички теми, които ни обединяват. Първата

...
„Ние сме съмишленици по всички теми, които ни обединяват. Първата
Коментари Харесай

Петков: Обсъждаме създаването на единен пазар за природен газ на Балканите


„ Ние сме съидейници по всички тематики, които ни сплотяват. Първата точка, която обсъдихме, е свързаността сред нашите страни. Газовата ни съгласуваност със Сърбия ще бъде приоритет “. Това съобщи българският министър председател Кирил Петков на брифинг след срещата си със сръбският си сътрудник Ана Бърнабич.

" За района е доста значимо да има оптималната съгласуваност и да сме сигурни, че всички синергии сред двете ни страни сме съумели да ги отключим “, означи Петков.

Двамата са разискали основаването на обединен газов пазар на Балканите, който да включва също и С. Македония и Гърция. Чрез това обединяване всички страни ще могат да договарят по-добри цени с доставчиците.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Гръцката газова връзка е доста значима за България, а посредством връзката в Сърбия ще имате опция за импорт на течен газ и азерски газ “, обърна се Петков към Барнабич.



Петков още веднъж означи, че България поддържа европейската интеграция на Сърбия: „ В лицето на България имате другар и сътрудник, ще бъдем доста градивни и помагащи в тази роля “.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР