Ние сме решени и сме готови на правителство на малцинството.

...
Ние сме решени и сме готови на правителство на малцинството.
Коментари Харесай

Кирил Петков: По-добре правителство на малцинството, отколкото да ни извиват ръцете

Ние сме решени и сме подготвени на държавно управление на малцинството. Това е по-добре от едно държавно управление, на което му се извиват ръцете. разгласи през днешния ден министър председателят Кирил Петков, по-малко от час откакто Слави Трифонов заяви, че " ИТН " излиза от обединението.

" Искам да обясня ясно събитията, които се случват в днешния ден. В последната седмица министър Караджов на Има Такъв Народ изиска безпрезентно увеличение на бюджета на Министерство на регионалното развитие с 3,6 милиарда Това е от горната страна на към този момент съществуващата сума на 2,2 млрд, което е невиждан бюджет през цялото време. В тази актуализация той изиска в допълнение 3,6 млд да бъдат платени на същите тези компании, които последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби ", стартира той.

И изясни, че хората на Трифонов са оповестили, че няма да поддържат актуализацията на бюджета, в случай че не получат тези пари.

" Днес в Министерски съвет ние декларирахме ясно, че това няма по какъв начин да се случи. Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има нулева приемливост към корупцията, ние заставаме зад това. "

Друга причина съгласно Петков е било нежеланието на досегашните им сътрудници да реформират КПКОНПИ.

" То към този момент 6 месеца седи и се ръководи от заместника на Цацаров. Предложихме да сложим човек с невиждана известност и битка с корупцията, и това е министър Рашков до мен. И вместо да се бавим и да се чудим, да почнем същинските следствия. Какво поучихме като отговор? Просто не сме съгласни. Без доводи, без нищо. "

Очаквайте детайлности.

.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР