Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се

...
Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се
Коментари Харесай

Министър Събев за протеста на превозвачите: Няма да се подадем на шантажа им

Ние сме отговорно държавно управление, което разгласи, че няма да се поддаде на шантаж . Това съобщи транспортният министър Николай Събев по адрес на превозвачите и техните различия с държавното управление. " Срещу нас в случай че седне виновната част от бизнеса, ние ще седнем с наслада да обсъдим нещата. С хора, които не желаят да договарят, ние не можем да приказваме, тъй като те не търсят разговор. По-голямата част от превозвачите ще продължат да извършват уговорките си към българите ", безапелационен беше той.

По думите му от началото на годината държавното управление е похарчило 4,5 милиарда лв., с цел да поеме разликите в цените . Събев подсети и че се готви антиифлационен пакет от ограничения , само че работата по плана не е завършила.

" Ние обсъждаме разнообразни разновидности, при които да има положителни условия при ненормална икономическа обстановка, с цел да продължат хората да работят обикновено . Тоест ние сме посочили, че сме отговорно държавно управление. Бюджетът предвиждаше стопански напредък , а в този момент би трябвало да осигурим отбрана за най-слабите и условия за бизнесмените, с цел да продължат да действат ", добави министърът на превоза и известията.

Събев съобщи още, че парите за летището в Русе към този момент са по сметките на общината.

„ За да стартират да се употребяват, би трябвало да има нотификация от Европейска комисия, че това не съставлява държавна помощ. За да се случи това някой би трябвало да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е осъществен превода, само че формулярите не са изпратени . Обсъждаме с кмета на общината благоприятни условия по какъв начин да ускорим процеса”, добави Николай Събев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР