Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се

...
Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се
Коментари Харесай

Министър Събев: Няма да се поддадем на шантаж

" Ние сме отговорно държавно управление, което разгласи, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас, в случай че седнат виновни бизнесмени, виновната  част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с наслада въпросите. С хора, които не желаят да преговаряме и просто не знаят какво желаят да създадат, няма да потребност да преговаряме. По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си извършват уговорките към народа ". Това съобщи пред публицисти министърът на превоза и известията Николай Събев.

По думите му държавното управление разисква разнообразни разновидности, с цел да има положителни условия в  ненормално икономическа обстановка.

" За 5 месеца държавното управление е изхарчило 4 милиарда и половина лв., които съставляват 3% от националния ни бюджет. Целта е да поемем тези разлики в цените на силата. Финансовият министър доста съществено разисква антиинфлационен пакет от ограничения. Част от нещата бяха обявени в известието на Министерството на финансите. Трябва да осигурим отбрана за най-слабите. Тоест, чакаме пакет от Министерството на финансите, който ще бъде прегледан от държавното управление ", посочи Николай Събев.

Министърът увери, че интензивно работи по това Русе да има летище.

" В тази връзка заделихме парите, които към този момент са по сметките на общината. Само, че с цел да стартират да се употребяват, би трябвало да има нотификация от Европейска комисия. За да се случи това някой би трябвало да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е осъществен превода, само че формулярите не са изпратени. Обсъждаме с кмета на общината благоприятни условия по какъв начин да ускорим процеса ", увери той.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР