Ние сме осигурили техническата инфраструктура да се внася и изнася

...
Ние сме осигурили техническата инфраструктура да се внася и изнася
Коментари Харесай

Жечо Станков: ГЕРБ осигури техническата инфраструктура да се внася и изнася газ

Ние сме обезпечили техническата инфраструктура да се внася и изнася газ. По наше време сме закупували полутечен газ от терминалите в Ревитуса. Важното е, че ръководещите са знаели за тази опция за различен импорт на газ още преди два месеца - при започване на войната, и месец и половина откакто се сподели, че ще се заплаща в рубли, само че не са подхванали никакви дейности, с цел да внесат газ - да си създадат тръжна процедура и купят газ от Съединени американски щати, Египет, Катар. Това сподели за Българска национална телевизия депутатът от ПГ на ГЕРБ Жечо Станков - член на Комисията по енергетика и климат в Народното събрание.


Според него с това безучастие ръководещите ни слагат “на колене”, тъй като доставчиците на газ ще се възползват от безизходното състояние на България и продават на по-високи цени.

“Всеки бяга от тематиката на каква цена ще е газът. Енергийният министър споделя, че ще е 40% по-скъпа. Аз споделях, че ще е най-малко 80 до 100% по-скъпа”, предвижда той и попита дали българинът ще може да задели 40% повече от фамилния си бюджет за топла вода, хляба и всичко останало, което употребява и е обвързвано с газа. България използва малко над 3 милиарда кубични метра газ годишно. Свободните потенциали по тръбите са в пъти по-големи от тази консумация. Ние постоянно можем да се откажем от който и да е снабдител, с помощта на цялата инфраструктура, която се построява през последните години, която е заслуга както на кабинета “Борисов 2 “ и кабинета “Борисов 3 “, по този начин и на Европейска комисия, която ни даде средства”, сподели още Станков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР