Ние сме на страната на гражданите, на смелите жени в

...
Ние сме на страната на гражданите, на смелите жени в
Коментари Харесай

Джо Байдън с послание към жените в Иран

Ние сме на страната на жителите, на смелите дами в Иран. Това заяви американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и означи, че е мощно впечатлен от продължаващите митинги в страната, съобщи Франс прес.

Байдън сподели, че е изумен от протестното придвижване, провокирано от гибелта на младата иранка Махса Амини.

Тя отприщи в Иран нещо, което съгласно мен няма да стихне още дълго, дълго време, акцентира той при посещаване през вчерашния ден в Калифорния.

Байдън дойде в град Ървайн, Южна Калифорния, с цел да произнесе тирада на напълно друга тематика - цената на опазването на здравето в Съединени американски щати. При типа на група стачкуващи, издигащи плакати с текст " Свободен Иран "  обаче той обърна внимание първо на митингите, избухнали в Иран след гибелта на 16 септември на иранската кюрдка Амини, три дни след арестуването ѝ нравствената полиция за нарушение на нормите за облеклото.

Жените би трябвало да могат да нося това, което желаят, за бога. Иран би трябвало да постави завършек на насилието против личните си жители, които просто се употребяват от главните си права, добави той.

Освен президента поддръжката си за митингите в Иран показаха през вчерашния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който се срещна с представители на иранската диаспора в страната, и вицепрезидентката Камала Харис, поканила актрисата и активистка Назанин Бониади.

Присъстваме на нещо удивително в цялата страна и то е управлявано най-вече от дами и младежи, съобщи Блинкън.

Харис на собствен ред сподели, че смелостта на тези дами е въодушевила както нея, по този начин и целия свят, и даде обещание на Бониади съдействието на Вашингтон, " с цел да се подсигурява, че тези значими гласове ще бъдат чути, в това число посредством улеснение на достъпа до интернет " в Иран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР