Когато се появи нов вариант на COVID, Америка вдига среден пръст към същите стари мандати

...
Ние сме на преломна точка“, каза главният медицински кореспондент на
Коментари Харесай

„Ние сме на преломна точка“, каза главният медицински кореспондент на CNN д-р Санджай Гупта.

Все повече служители в общественото здравеопазване избърсват праха от старите си маски за лице и насърчават американците да направят същото за новия вариант BA.2.86 на COVID-19, обясни той.

Чувайки това, Меган Маккейн отиде при социалните медии и говори от името на цяла нация:

„О, не, няма да започваме това нещо отново.“

Маккейн не е някакъв десен реакционер. Тя не е QAnon. Тя не е маршируващ за свобода, увит в знамето. По този въпрос тя е много мейнстрийм.

Тя иска да каже, че ендемията на COVID ще бъде много по-различна от пандемията. Американците вече са много по-мъдри относно този патоген и хората, които се опитаха да го управляват последния път.

COVID разби доверието ни в общественото здраве

Това е важна информация, ако сте лекар или служител по общественото здраве или епидемиолог.

Ние не започваме от същото място, от което започнахме, когато COVID пристигна на нашите брегове през януари 2020 г.

Американският народ не вярвам ви.

Не по начина, по който правехме някога. Американците вече почти не се доверяват на никоя от нашите институции, така че здравеопазването не е само на най-долните стъпала в нашето общество.

Но през последните две години доверието в служителите в здравеопазването е спаднало с 10 пункта от 44% до 34%, според проучване на Gallup за проследяване.

Това доверие няма да бъде лесно възстановено

По отношение на доверието лекарите и медицинските сестри са заемали високо място в нашето общество . Но това свърши и вероятно е отминало за едно поколение.

Като син на педиатричен радиолог, казвам това с тъга, защото отдавна вярвам в медицинската професия. Такава вяра беше втъкана в нашата семейна тъкан.

Няма повече. Не и след случилото се с COVID.

Казвам го и като човек, който не се интересува от разчистване на сметки заради пандемията. Всички заедно преминахме през това 100-годишно събитие. Всички сме разбрали нещата правилно и всички сме сгрешили, защото това са сложни разрушители веднъж в поколение, които не се разбират лесно в реално време.

Длъжностните лица в областта на общественото здраве обаче имат толкова много погрешно по време на пандемията COVID-19 и го заявиха с такава увереност, че няма скоро да възстановят доверието, на което някога са се радвали.

Антъни Фочи непрекъснато променяше мелодията си

Можете да започнете с Антъни Фочи, главен медицински съветник на президентите Доналд Тръмп и Джо Байдън, които започнаха пандемията, казвайки на широката общественост да не носят маски за лице.

Фочи се опитваше да запази дефицита на хирургически маски за здравните специалисти, но скоро щеше да промени мелодията си и да посъветва американците да се маскират.

Той направи същото по отношение на колективния имунитет, променяйки оценките си по време на пандемията. Той започна да казва, че колективният имунитет ще започне от около 60% до 70%, но накрая каза 90%.

Както беше съобщено в The New York Times през декември 2020 г., Фочи призна, че е излъгал истината:< /p>

„Д-р. Фаучи каза, че преди седмици се е поколебал да повиши публично оценката си, защото много американци изглеждат колебливи относно ваксините, които ще трябва да приемат почти универсално, за да може страната да постигне колективен имунитет.

„Сега, когато някои социологически проучвания показват, че много повече американци са готови, дори нетърпеливи, за ваксини, той каза, че чувства, че може да достави трудното послание, че връщането към нормалното може да отнеме повече време от очакваното.“

Америка затвори държавните училища

Дори когато Западна Европа започна да отваря отново държавните си училища, подкрепени от нови проучвания, че децата в държавните училища са много по-малко податливи на COVID и неговите най-вредни ефекти , Съединените щати се съпротивляваха.

Учителските синдикати в Америка блокираха и забавиха връщането. Когато учениците се върнаха, те поискаха учениците да бъдат маскирани.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията „изтеглиха файлове“ със собствените си данни, показващи, че задължителните маски за лице за студенти нямат статистически значима полза, съобщи Ню Йорк Списание, едва ли е съд на дясното MAGA.

Обратно на училище: Как районите се справят с COVID-19

Но това бяха протестите на Джордж Флойд от 2020 г., което наистина навреди на доверието в служителите в общественото здравеопазване.

След като прекара седмици в осъждане на консервативните „маршируващи за свобода“ за предизвикване на свръхразпространени събития с техните протести на открито, по-голямата част от медицинското заведение даде благословията си на леви политически демонстранти, протестиращи срещу полицейската бруталност.

Някои протести бяха наред, други не бяха

Около 1300 епидемиолози и здравни работници подписаха писмо, в което се казва, че протестите за социална справедливост „трябва да бъдат подкрепени“, съобщи The Times.

„Като защитници на общественото здраве, ние не осъждаме тези събирания като рискови за предаване на COVID-19. Ние ги подкрепяме като жизненоважни за националното обществено здраве.“

Някои епидемиолози се бориха с противоречието след това:

„Определено осъдих протестите срещу блокирането по това време и аз Сега не осъждам протестите и се боря с това“, каза Катрин Троази, епидемиолог по инфекциозни болести в Здравния научен център на Тексаския университет в Хюстън. „Трудно ми е да формулирам защо това е добре.“

Марк Лури, професор по епидемиология в университета Браун, каза: „Инстинктивно много от нас в общественото здравеопазване изпитват силно желание да действат срещу натрупаните поколения расова несправедливост. Но трябва да бъдем честни: няколко седмици преди това критикувахме протестиращите за това, че се борят за отваряне на икономиката и казвахме, че това е опасно поведение.“

Както много от нашите институции, американското обществено здравеопазване беше пленен от идеологията. По онова време това поставяше политиката пред най-доброто доказателство.

Не порицавайте. Просто ни дайте фактите

Както разбрахме по-късно, заплахата и за двете групи демонстранти не беше особено голяма.

„C.D.C. значително надценява рисковете от разпространение на вируса на открито, които (поне до появата на варианта Делта) изглеждат по-близо до 0,1 процента, отколкото до 10 процента“, отбеляза колумнистът на New York Times Брет Стивънс в своето издание от 27 юли, 2021 г., колона „Погрешната информация за COVID също идва отгоре.“

Докато вариантът BA.2.86 се издига в Америка, общественото здраве е в нова отправна точка.

Без доверието на американския народ, по-важно от всякога е медицинските специалисти да казват истината, а не да я изопачават, за да постигнат желаните резултати.

Не се опитвайте да цензурирате отблъскването. Посрещнете го с най-добрите си доказателства.

Бъдете честни. Бъдете прозрачни.

Това е подходът, който бащата на Меган Маккейн наричаше „откровен разговор“.

Фил Боас е редакционен колумнист за The Arizona Republic. Изпратете му имейл на [email protected].

Тази статия първоначално се появи на Arizona Republic: COVID е различен сега. Америка свърши да слуша общественото здраве

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР