Ние сме на прага на война с Русия и Китай

...
Ние сме на прага на война с Русия и Китай
Коментари Харесай

Кисинджър заяви, че САЩ са на ръба на война с Русия и Китай

„ Ние сме на прага на война с Русия и Китай по въпроси, които сме основали отчасти, без никаква визия по какъв начин ще свърши или накъде би трябвало да докара “, изясни Кисинджър в изявление (цитирано от Shafaq News).

Бившият държавен секретар, в този момент на 99 години, създаде в детайли ролята на Запада в спора в Украйна в неотдавнашна книга за видни следвоенни водачи. Той разказа решението на Русия да изпрати войски в страната през февруари като стимулирано от личната й сигурност, защото присъединението на Украйна към НАТО ще реалокира оръжията на алианса в границите на 300 благи (480 км) от Москва.

Дипломатите в Киев и Вашингтон трябваше да балансират тези опасения, написа Хенри Кисинджър, описвайки сегашния спор в Украйна като „ резултат от провален стратегически разговор “. В изявление за WSJ месец след публикуването на книгата, господин Кисинджър настоя, че Западът е трябвало да вземе съществено настояванията за сигурност на съветския президент Владимир Путин, а някогашният държавен секретар...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР