Ние сме на последните места в ЕС по наличие на

...
Ние сме на последните места в ЕС по наличие на
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: Ние сме на последните места в ЕС по наличие на воден ресурс

Ние сме на последните места в Европейски Съюз по съществуване на воден запас. Водата би трябвало да е с приоритет за питейно-битово водоснабдяване, по-късно за индустрия, енергетика и всичко друго. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният екоминистър от Тройната коалиция Джевдет Чакъров.

По думите му има ред сфери, където има проблеми. Липсата на промени и неналичието на визия за ускорено развиване е най-важното, което това държавно управление не организира, безапелационен е депутатът от Движение за права и свободи.

Той напомни, че отговорността за положението на водите в страната е на Министерството на околната среда и водите. Екоминистърът ежемесечно подписва графици за 52-та сложни язовира у нас. Те се приготвят на база информация от съответния оператор или собственик, както в тази ситуация в Перник, ВиК сдружението е оператор. Тази информация от Перник би трябвало да отива в Басейнова дирекция - Благоевград, а от там в Министерство на околната среда и водите, изясни Чакъров.

Запитан дали Движение за права и свободи ще поддържа претенции от Българска социалистическа партия избор на съмнение, Чакъров съобщи, че през вчерашния ден са имали съвещания с Българска социалистическа партия. Имаме и нашите причини във връзка с околната среда и водите, и ще ги изложим по време на дебатите за вота, разясни някогашният екоминистър.

Ще е доста забавно да забележим каква ще е позицията на " Воля " и гласуването на самостоятелните депутати при гласуването на вота на съмнение, добави Чакъров. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР