Ние сме жалка картина. Били сме по-бедни, по-гладни, много по-потиснати.

...
Ние сме жалка картина. Били сме по-бедни, по-гладни, много по-потиснати.
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Българските политически партии са недъгави и нефелни

" Ние сме жалка картина. Били сме по-бедни, по-гладни, доста по-потиснати. Но толкоз морално непоносимо положение нашето общество в никакъв случай не е имало в цялата ни известна модерна история. И за това носим виновност всички. Тук няма почтени.  Българското общество позволи да влезе в клопката да бъде водено за носа 30 години , на него това му харесваше. Ние нямаме културата на персоналната отговорност. "

Това мнение изрази в изявление за социологът и правист проф. Иво Христов.

" Хубавото в неприятното е, че  на края на тези 30 години от така наречен преход към този момент виждаме отровните цветя , които цъфнаха – имаме унищожена, деиндустриализирана и примитивизирана страна. Това доста хора започнаха да го виждат, и то от младите генерации. В България за първи път стартират да се обрисуват достоверни обществени групи, които имат достоверни обществени ползи. Това е плахата ми вяра за някакво политическо бъдеще. "

" Нещата, в случай че би трябвало да ги разясняваме от морално-етична позиция, са унизителни, омерзителни и безусловно закономерни ", сподели той по отношение на вълната от отвращение след оповестените от Радостин Василев записи от онлайн партийни разисквания на " Продължаваме промяната " за взаимните им дейности с ГЕРБ по сформиране на държавно управление.

" Това е норма от доста от дълго време в България. То си е действително. Сега има флиртуване, надали не, морално – ау, какво стана. Това е обществена истина. Това, което постоянно е било процедура, към този момент може да възмути тежки наивници.

" Това е систематичен проблем. Статутът на страната отпреди 30 години е периферна територия със затихващи функционалности . Територията – първото нещо, което би трябвало да ѝ се отнеме, това е суверенитетът, даже в жалките му проявления, които съществуват. " Елитът " би трябвало да е артикул на негативна селекция . 30 години се сортират все по-некадърни, все по-безгръбначни, все по-неграмотни, все по-примитивни хора. Това е разследване от цялостното сриване на България – цивилизационно, икономическо, социално-политическо, демографско. Това, което следим, е " хроника на една предизвестена гибел ", акцентира проф. Иво Христов в предаването " Политически НЕкоректно ".

" В геополитически проект България е значимо звено във войната сред Запада и Русия. Поради тази причина територията би трябвало да бъде в компактен надзор – стопански, политически, идеологически, боен, информативен и цивилизационен. Тъй като българското общество към този момент е лишено от съвсем всякаква виталност за опозиция, изключвам обособени гнезда, равнища и така нататък, грижата за качеството на ръководещата администрация не е чак толкоз значимо. Важното е като се натисне копчето enter, незабавно да има резултат . "

Според Христов вътрешната среда е доста плодородна за задачата и " доста постоянно ние сервира на нашите господари държания и практики, които надвишават техните упования ". По думите му тази политическа класа не е допустима без гласоподавателите , които ѝ дават тази опция. Социологът попита гласоподавателите ще поемат ли в миналото виновността за протичащото се.

" Политиката не е посещаване в супермаркет. Алтернативите се основават с борби, с битка, а не се показват като на пазара ", счита той.

Виждат се първи проблясъци на политици, които нямат манталитета на колониални служители , означи Иво Христов.

" Трябва да се гледа с деликатно, сериозно, само че въпреки всичко доброжелателно око за различен вид опция. Защото другояче каква е алтернативата? Ние си отпътуваме. Големите проблеми на нашата България изобщо не се разискват . "

Проф. Иво Христов подчертава върху " шизофренното раздвояване " на някои политически сили, които " от една страна се изживяват като солта на земята, един тип наместници на цивилизацията от горната земя и нейното наличие измежду туземците от тези географски ширини ", а въпреки това " държанието им, речникът им, когато са отвън прожекторите ", са по-примитивни от тези на каруцарите в покрайнините на София.

" Тези хора ще станат всевъзможни, стига конюнктурата да ги слага на върха на хранителната верига. Плюха на предишното на бащите си и се качиха на новата вълна , а на следващия ден, в случай че се промени геополитическата или друга обстановка, ще качат и на идната ", добави той.

След като мине бурята на привидното отвращение въпреки всичко ще сглобят кабинет , тъй като има мощен външен напън " от нашите сътрудници ", не изключва социологът.

" Ще бъде направено всичко належащо държавното управление да бъде съединено и България ще извърши служебната роля, за която е предопределена да бъде обслужваща територия в една война от логистична, до директно присъединяване . (…) Тук се задейства правилото на сваряването на жабата – последователно, постепенно. Ставките на спора се подвигат на територията на Украйна. "

Румен Радев остава единствената институционална структура в страната, разполага с властови и символен запас да се опълчи на всичко това , разяснява социологът.

" Когато пяната тръгне, тя би трябвало да  залее всичко , а пък тук имате една канара, към която тази пяна се разрушава. Следователно, въпросът е тя да бъде ликвидирана и да потънем всички в блатото, единствено да бълбукат мехурчетата на отровните изпарения. Радев им пречи . Ако президент беше Плевнелиев, нещата щяха да бъдат напълно разнообразни . "

Българските политически партии са недъгави и нефелни , тъй като не извършват публичната си функционалност, акцентира Христов. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР