Ние сме готови за заводи за автомобили, в момента дори

...
Ние сме готови за заводи за автомобили, в момента дори
Коментари Харесай

Борисов: Догодина ще имаме автомобилен инвеститор

Ние сме подготвени за фабрики за коли, сега даже са няколко огромните компании, които се двоумят коя да пристигна. Аз съм уверен, че с всичко това, което вършим, следващата година към този момент ще имаме вложител. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказване след представянето на революционния 3D i-Cockpit, създаден в България, който е първият същински тримерен клъстер в серийното автомобилно произвеждане, внедрен в най-новите коли на „ Пежо “, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Преди месец открихме в Пловдив цех на „ Мерцедес “, който създава фаровете, мигачите, стоповете, в Димитровград са кабелите, в Русе са отдалечените ръководства. А в този момент на най-специалната кола на „ Мерцедес “, ние сме създали най-важното. Най-интелигентното, най-хубавото. Съжалявам, че на фона на всички отрицателни вести, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това по какъв начин в действителност тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози. Много е значимо, ние с университетите работим, да се разкриват паралелки за инженерни специалности, които да прибавят още инженери в този клъстър. В четвъртък идват оръжейни компании, имаме среща, за взаимното произвеждане в България. Виждам доста добра опция и в бронираните машини, танковете “, добави министър-председателят.

„ Аз съм уверен, че когато пристигна президентът Тръмп, тъй като те бяха доста добре осведомени какъв брой доста вложения имат американските компании в България и какъв брой умни са българите. Поемам този ангажимент “, сподели още Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР