Ние сме една от последните институции, които са стабилни в

...
Ние сме една от последните институции, които са стабилни в
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ние сме последният страж на законността

Ние сме една от последните институции, които са постоянни сега, последната бариера сред жителите и престъпността и беззаконието, последният пазач на законността, сподели основният прокурор Иван Гешев при откриването на Общото заседание на следователите, съобщи Българска телеграфна агенция. Те избират собствен представител за новия състав на Висшия правосъден съвет.

Всички дружно преживяхме законодателни опити, които назоваха промени. Те целяха закриване на следствието. Резултатът от тези опити беше проблеми за правораздаването и жителите. Тази вреди бяха дребни, тъй като цялата правосъдна система продължаваше да работи, макар изкуствените компликации, уточни основният прокурор.

По думите му пред новия член на Висш съдебен съвет ще стои задачата за отбраната и независимостта на всеки следовател, тъй като сега е ясно, че ползите на всички прокурори и следователи съответстват, а оттова - и с ползите на хората за правдивост.

Доскоро смятах, че думите като " правова страна " и " разделяне на управляващите " са клишета, само че в последните две години това са полезности върху които се гради страната, тъй като има заплаха да рухне постройката на демокрацията, уточни още Иван Гешев.

„ Нашата работа е, отстоявайки независимостта си, да защитим правата не всеки един български жител, тъй като без самостоятелни магистрати, няма правораздаване, а без правораздаване няма и страна. Мисля, че се оправяме доста добре “, добави Гешев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР