Ние сме достатъчно отговорни хора и не можем да си ...

Ние сме достатъчно отговорни хора и не можем да си

Булгаргаз даде още 24 часа на Топлфоцикация София да погаси дълга си

Ние сме задоволително виновни хора и не можем да си позволим един двумилоенен град да остане на студено. Това съобщи заместител -министърът на енергетиката Мирослав Дамянов .

Днес изтича срокът, даден от " Булгаргаз " на " Топлофикация София " , си към държавното сдружение , които възлизат на 131 млн. лева

Припомняме, че по-рано през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев  , че дългът към " Булгаргаз " се обслужва постоянно - над 75 % от отговорностите за тази година са обслужени. Георгиев увери столичани, че консуматорите на сдружението , които са 1 милион, няма да останат на студено през зимата. Той сподели , че " Булгаргаз " е най- огромният лихвар на " Топлофикация " , като " Топлофикация " изплаща десетки милиони левове рента годишно на " Булгаргаз " .

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов акцентира , че " Топлофикация София " няма право да употреби естествен газ без да го заплаща . " Разполагат с още 24 часа, с цел да платят по контракта , само че би трябвало да се откри трайно решаване на казуса , с цел да не се окаже следващия месец в същата позиция " , добави той.

Павлов съобщи , че договорите на " Булгаргаз " към всички абонати са еднакви, а не са феодални. Те дават отговор на изискванията на Закона за енергетиката. " Неустойката за закъснение не е феодална. Всички изисквания в договорите са ясно разписани и дават отговор на изискванията за търговия с естествен газ. Това е комплексна търговия, доставките се предплащат. Освен банкова гаранция от време на време се изисква и финансово заплащане " , сподели Павлов.
 Днес изтича срокът за погасяване на дълга на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “ Днес изтича срокът за погасяване на дълга на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “
Днес изтича срокът, който бе подложен от „ Булгаргаз “ на „ Топлофикация София “, да изплати отговорностите си. Столи...

Той съобщи , че в случай че от " Топлофикация София " считат , че договорът им с " Булгаргаз " е средновековен , тогава могат да се извърнат към други снабдители .

Ще бъде основана работна група в незабавен порядък, която да се пробва да откри решаване на хроничните казуси с " Топлофикация-София " , която дължи стотици милиони левове на " Булгаргаз " за естествен газ.

Валентин Николов от БЕХ предизвести , че до края на годината ще има ново струпване на борч на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " .

" БЕХ ще оферира на своя принципал Министерството на енергетиката възможното придобиване на благосъстоятелност в „ Топлофикация София “. Ще се създаде работна група с присъединяване на БЕХ, МЕ, Столична община, „ Булгаргаз " и " Топлофикация-София " , която ще направи оценка на възможните разновидности за излизане от рецесията " , сподели той.

Източник: actualno.com