Ние сме алтернативата на дясно-либералния модел от последните 35 годиниИскаме

...
Ние сме алтернативата на дясно-либералния модел от последните 35 годиниИскаме
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Левицата знаем какво е държава – искаме да върнем държавността и справедливостта в България

Ние сме алтернативата на дясно-либералния модел от последните 35 години

„ Искаме да дадем на хората чувство за държавност и страна, която не е наказателен орган, а връща справедливостта в нашето общество. Да дадем ясна опция на дясно-либералния модел, който ни се постанова през последните 35 години. “ Това съобщи ръководителят на „ БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ и лидер в 25 МИР – София Атанас Зафиров в предаването „ Беновска пита “.

Той акцентира, че българската левица е потвърдила през годините, че най-добре знае какво значи страна и държавност. „ По времето на Тройната коалиция България беше на едно от челните места по икономическо развиване в света и по повишение на благосъстоянието на българските жители. Това е реалност, който никой не отхвърля. Включително последното наше присъединяване в ръководството, с помощта на което през днешния ден българските фамилии не заплащат такси за ясли и детски градини и децата имат безвъзмездни учебници “, напомни Зафиров.

Социалистът разяснява, че левите са провели положителна и ползотворна акция по политики, със срещи с хората лице в лице. „ Съдейки по цялостните зали, мисля, че сме на прав път “, означи Атанас Зафиров, само че акцентира, че левицата не е съумяла в опитите си да върне действителния спор по оста ляво-дясно. „ За страдание, нашите съперници бягат от този спор, в това число в поредна акция не се състоя лидерски спор. Избирателната интензивност е отчайващо ниска, тъй като хората не виждат политиката. Дано въпреки всичко на тези избори да е по-различно “, добави той.

Според него националната сигурност в България е въпрос, който е редовно подценяван. „ В този рисков свят, в който живеем, не можем да си позволим да подценяваме този въпрос “, уточни Зафиров. По думите му Българската войска обезверено се нуждае от рационализация, само че грижата за армията би трябвало да бъде сложна. Според него средства би трябвало да се влагат освен в скъпа военна техника, а в проблеми с некомплекта, образованието и изискванията на военнослужещите и всичко останало. „ През тази система изтичат доста пари. Ако се спрат течовете, ще има средства за всичко “, акцентира още той. 

Атанас Зафиров бе безапелационен, че борбата за обществена правдивост е нещо, от което българската левица в никакъв случай не би се отказала. „ Няма да допуснем повече нито едно българско дете да не отиде на учебно заведение, тъй като няма пари за обувки, за облекла и за раница. Нито един български жител не трябва да умира в къщата си от мраз и от апетит, тъй като не може да си заплати сметките за ток и парно. Ние бяхме тези, които спряхме либерализацията на битовия ток, тъй като другояче в този момент в действителност щяха да умират хора от мраз “, уточни ръководителят на „ БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “.

По неговите думи левите ще върнат справедливостта и в данъчната система. „ Богатите да спрат да се хранят от бедните и банките да бъдат по този начин положителни да влагат облагата си в България, вместо да я изнасят в чужбина “, акцентира Зафиров.

Сред останалите цели на българската левица са мира и отбрана на българската енергетика. „ Това са неща, с които можем да стигнем до сърцето на всеки български жител. Даваме сериозна поръчка за присъединяване в ръководството на страната. На тези избори не се явяваме, просто с цел да бъдем следващата партия в Народното събрание, от която нищо не зависи, а да бъдем незаобиколим фактор в българската политика и да осъществяваме нашите ограничения в поддръжка на хората “, безапелационен бе Атанас Зафиров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР