„Ние следим отблизо предизвикателствата пред доставките и цените на дизеловото

...
„Ние следим отблизо предизвикателствата пред доставките и цените на дизеловото
Коментари Харесай

Байдън с последен опит да овладее инфлацията – освобождава извънредните дизелови резерви на САЩ

„ Ние следим от близко провокациите пред доставките и цените на дизеловото гориво вследствие на нашествието на Путин “, написа в понеделник в „ Туитър “ Емили Саймънс, представител на Белия дом, съобщи „ Файненшъл таймс “.

„ Изготвена е незабавна декларация за президента Байдън, с цел да позволи освобождение от запасите, в случай че е належащо. Това би преодоляло краткосрочните дефицити на доставки “, добави тя.

Запасът, прочут като североизточния запас за нафта за отопление на дома, е основан през 2000 година, с цел да обезпечи кратковременен буфер за района при положение на спиране на доставките и беше преобразуван в дизелов запас през 2011 година Резервът, който е в депа в Бостън, както и на пристанището на Ню Йорк и в Кънектикът е друг от по-големия стратегически петролен запас, от който администрацията на Байдън към този момент разгласи, че отпуска 180 милиона барела, с цел да понижи цените на петрола.

Последният ход пристигна, защото цените на дизела, които са от решаващо значение за камионите, селското стопанство и тежката индустрия в Съединени американски щати, се търгуваха на рекордни равнища над 5,60 $ за галон, бележейки растеж с повече от 70% през последната година.

Ако бъде изцяло изпразнен, дизеловият запас ще отговори единствено за към 6 часа от актуалното търсене в Съединени американски щати от почти 3,8 милиона барела дневно.

„ Има огромен дефицит на дизелово гориво в международен мащаб “, сподели Робърт Кембъл, анализатор в консултантската компания Energy Aspects, добавяйки, че известието ще обезпечи единствено „ непретенциозно, краткотрайно облекчение на високите цени на дизела “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР